PRETRAŽI
VIJESTI

Cjelodnevni stručni skup: nZEB u praksi – Projektiranje zgrada prema nZEB standardima

Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Klaster za energetsku učinkovitost i održivost u zgradarstvu – nZEB.hr u sklopu aktivnosti Stručnog usavršavanja AF-a pripremaju cjelodnevni stručni skup:  nZEB u praksi Projektiranje zgrada prema nZEB standardima. Stručni skup održati će se na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Kačićeva 26, u velikoj dvorani 81 (kapaciteta 360 mjesta) 20.02.2020. godine.

Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Klaster za energetsku učinkovitost i održivost u zgradarstvu – nZEB.hr nastavljaju rad na edukaciji, promicanju znanosti i inovacija te unapređenju stanja tehnike, proizvoda, materijala i usluga poveznih s energetskom učinkovitosti i održivosti u zgradarstvu.

Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dugi niz godina prepoznati je dionik u području edukacije za energetski visoko učinkovite i održive zgrade i jedan od osnivača Klastera nZEB.hr

Osim Arhitektonskog fakulteta osnivači Klastera nZEB.hr su iz gospodarskog sektora: AGC, Bosch, Knauf Insulation, Profine Croatia i Wienerberger. Od 2019. godine članovi Klastera nZEB.hr su: Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Velux Hrvatska, Nosivi građevinski elementi, te počasni član Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH.

Ciljevi Klastera nZEB.hr su povezati znanost, inovacije i gospodarstvo odnosno sve dionike u gradnji i obnovi zgrada po kriterijima zgrada niske energetske potrošnje, zgrada gotovo nulte energije (nZEB) kao i zgrada zelene i održive gradnje. Zadatak Klastera nZEB.hr je uspostaviti bolju suradnju gospodarstva i institucija te pomoći institucijama pri izradi kriterija za projektiranje i izvedbu zgrada po kriterijima visoke učinkovitosti, kao i po kriterijima održive gradnje, te djelovati u području širenja ideja, znanja i zahtjeva za izgradnju energetski visoko učinkovitih i održivih zgrada.

Teme ovog stručnog skupa su:

– propisi, smjernice i planovi iz područja energetske učinkovitosti i održivog razvoja u zgradarstvu – predstavljanje Smjernica za zgrade gotovo nulte energije – projektiranje i izvedba novih i obnova postojećih energetski visoko učinkovitih i održivih zgrada – materijali, proizvodi i sustavi za energetski visoko učinkovite i održive zgrade  – iskustva i izvedeni primjeri energetski visoko učinkovitih i održivih zgrada.

Više informacija o skupu nalazi se na stranici: www.nzeb.hr

Voditelj aktivnosti:  Izv. prof. dr.sc. Zoran Veršić

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja