PRETRAŽI
VIJESTI

Design district na Ambienti

Cjelina pod nazivom Design district održava se prema ugledu na svjetske sajmove na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, a na njoj možete vidjeti ultimativna dostignuća domaćih i stranih renomiranih dizajnera. U paviljonima 7 i 7a.

Moderna kretanja u uređenju interijera podrazumijevaju novosti i poboljšanja koji korisnicima oplemenjuju prostor, kreću se prema ekologiji i očuvanju životnog okoliša te dopuštaju „izlete“ u miješanju stilova s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad. Kao odgovor na to, izlagači prikazuju paletu proizvoda, od kojih je dio nagrađivan prestižnim svjetskim nagradama za dizajn, a sve u želji podizanja kvalitete života u prostorima u kojima se boravi – kaže Tatjana Kos, predstavnica izlagača na Design district cjelini.

novinari_0

Ambienta, 43. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, koji se do 16. listopada održava na Zagrebačkom velesajmu, predstavlja svu snagu i potencijale drvne industrije kroz redizajnirani program.

Tu su: AmbiDOM (sve vrste namještaja, parketi, vrata i prozori, dekori), AmbiPRO (materijali i oprema), AmbiENERGO (biomasa, peleti) te AmbiDESIGN district (dizajnerska dostignuća u industriji namještaja).

novinari_ziri-promogradnja

Pogledajte dizajnerske izloške iz područja namještaja, kuhinja, kupaonica, uredskog namještaja i namještaja za opremanje objekata, školskih i predškolskih objekata, rasvjete, zavjesa i ostalih proizvoda za unutrašnje uređenje koje će pokazati: A1 format, Admiral, Buba interijeri dizajn, Cedrus, Dizz Concept, Drvostil, Duplić i Duplić, Klizi, Era grupa, Galeković Design, Interijer Color, Javorović, Stolarija Knapić, Naprijed, Slavonija drvna industrija, Sven, tapetarija Franjić i Teding.

U četvrtak 13.10. redakcija časopisa Promogradnja bila je dio žirija novinara koji su između 12 nominiranih proizvoda dodijelili medijsku nagradu za najbolji dizajn Ambienta 2016. Nagradu je  dobio Dizz concept svojim proizvodom PIA NOVA.

pia-nova-dizzconcept-3_pg

Dizajner/autor: Darko Špiljarić, mag.ing.arch.

PIA štedi vrijedni i skupi prostor maksimizirajući njegovu uporabnost, prostorne resurse i energiju potrebnu za izgradnju, grijanje i hlađenje. Kada je zatvorena, PIA je ormar sa TV-om u dnevnom boravku, uredu, apartmanu…

 

pia-nova-dizzconcept_pg

Kada je otvorena, to je potpuno funkcionalna i opremljena suvremena kuhinja. Učinak ugodnog iznenađenja prilikom otvaranja ormara dodatna je atrakcija zanimljiva korisnicima. U turističkim apartmanima gdje je izmjena gostiju česta PIA doprinosi boljoj prodaji termina jer većina ljudi voli inovativne interijere. Dizajnirana je za jednostavnu i brzu montažu, a kvaliteta izrade omogućuje višestruko korištenje na različitim lokacijama za razliku od klasičnih kuhinja koje nakon prve upotrebe u pravilu završavaju kao otpad. PIA je prvi put prikazana i nagrađena zlatnom medaljom MOBIL OPTIMUM na Ambienti 2014. Nakon toga dobija nagradu Interior Award 2015. Best of Best kao apsolutni pobjednik u kategoriji kuhinja na velikom međunarodnom sajmu namještaja IMM u Kölnu, a ovaj mjesec će u Leipzigu biti uručenje prestižne nagrade za dizajn ekoloških proizvoda The Green Product Award 2016. Winner (Professionals) za najbolji proizvod u kategoriji namještaja.

Nominirani proizvodi bili su: STOL 4HR ( 4 hrasta)

galekovic-dizajnDizajner/autor: Jelena Galeković, Proizvođač: Galeković design j.d.o.o.

SERIJA PROIZVODA PIAZZA LUCE M, XL, I S

a1-format-ada-kezicDizajner: Ada Kezić, Proizvođač: Lapibus, Dizz concept, DIN Novoselec

FLIP FLAP SKLOPIVI KREVET

flip-flapDizajner/autor: Pavla Pankrac, dia, FlipFlap d.o.o. i tehnološki tim Klizi d.o.o.

Proizvođač: Klizi d.o.o.

HIVES POLICA

hives_1Dizajner: Simone Micheli architectural hero, Proizvođač: Era grupa

SHABBY CHIC

naprijed-sinjDizajner: Naprijed Design Team, Proizvođač: Naprijed d.o.o. Sinj

TROSJED LEO III

cedrusDizajner: Josip Bedrik, Proizvođač: CEDRUS d.o.o., Oriovac

DESIRE

desire-incolorDizajner/autor: Design by Sandra, Proizvođač: Interijer Color d.o.o.

KATICA ZA SVE, SET KUPAONSKIH ORMARIĆA

katica-za-sveDizajner: Tea Janković, Proizvođač: etcetera

KRALJEVSKA STOLICA

kraljevskaslavonija-diDizajner: Tomislav Lukavski dipl.ing, Proizvođač: Slavonija DI d.o.o.

KUHINJA LUXURY

kuhinja-luxuryDizajner: Klara Holetić u suradnji s razvojnim timom stolarije Knapić, Proizvođač: Stolarija Knapić

BUBA 4 U 1

buba-4-u-1-buba-interijeri-dizajn_promogradnjaDizajner/autor: Želimir Matić, dipl.ing. Proizvođač: BUBA INterijeri dizajn d.o.o. Zagreb

 

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja