PRETRAŽI
MATERIJALI

Dodatni elementi paletnih regala

Skladišta su prostori dinamičnog kretanja i različitih aktivnosti. Stoga pored regala za paletno slaganje robe nalazimo i mnoge zaštitne i pomoćne elemente ovisno o složenosti skladišnog poslovanja.

Najčešće se takvi elementi rade po narudžbi prema potrebi korisnika. Oni povećavaju funkcionalnost i sigurnost rada u skladištu. Evo nekih rješenja koja je proizvela Proman grupa:

proman_01

Zaštite stupova, bokova regala, prolaza i osjetljivih aparata od udarca viljuškara. Radi uočljivosti najčešće se boje u žuto.

proman_02

Mrežaste ili limene pregrade služe da se odvoje pojedini dijelovi skladišta u zasebne cjeline (osjetljiva roba, skupa roba, carinsko skladište), ili da se zaštiti prostor od pada predmeta s visine. Na sličan način zatvaraju se i natkriveni regali na otvorenom prostoru.

proman_05

Ponekad se u skladištu odvija i ručno etiketiranje i pakiranje robe čemu služe stolovi i pultevi. Za internu dostavu robe može se upotrijebiti i valjkasta traka.

proman_06

Na paletne regale se osim paleta može stavljati i razna druga roba, stoga se često rade police od iverice, drveta, rešetki, limova ili mreža. Za potrebe manipulacije robom po FIFO načelu (First in – First out), postavljaju se kose police s valjcima. Dodatno se police opremaju pregradama, vješalicama, plastičnim kutijama.

proman_07

Regali se mogu prilagoditi i izlaganju razne vrste robe, npr. laminata, pločica ili kamena.

proman_08

Na regale se mogu staviti i razne osovine koje služe za smještaj kolutova s kablovima, lancima ili folijom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proman d.o.o.

Hlebinska 1, HR-10040 Zagreb
Tel/Fax: 01/2921 575
Mobitel: 098 819153
E-mail: croatia@proman.eu, info@kardum.hr
Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja