PRETRAŽI
MATERIJALI

Građevinske skele u Reti

Građevinska skela je privremena konstrukcija koja omogućava i osigurava rad na visini. Kako bi skela udovoljavala zahtjevima struke i potrebama korisnika, mora biti izrađena profesionalno. Zahvaljujući snažnom položaju na tržištu, Reta d.o.o. je u mogućnosti ponuditi vam građevinske skele vrhunske kvalitete za radove svih namjena, u kombinaciji s atraktivnim cijenama.

U Reti potražite visoko kompatibilne profesionalne sisteme građevinskih skela. U ponudi imamo certificirane modele Model L (RAM 1) i Model P (RAM 2), kompatibilni s Layher i Plettac sistemima, u dvije izvedbe okvira – čelik ili aluminij, te uz mogućnost biranja materijala podnica: drvo, čelik, aluminij, aluminij-iverica. Navratite do našeg skladišta na adresi Zagrebačka 37 u Karlovcu i provjerite ponudu građevinskih skela.

Prednost oba tipa skela je brza montaža. Uz mali broj osnovnih elemenata skela može biti brzo i sigurno podignuta do visine 24m. Elementi se jednostavno postavljaju bez upotrebe dodatnih alata.

Model P
Najosnovniji element naših građevinskih skela je vertikalni okvir koji dolazi u dvije izvedbe: čeličnoj i aluminijskoj. Čelični okviri izrađeni su od vruće pocinčanih čeličnih cijevi promjera 48,3 mm i debljine 2,7 mm. Aluminijski okviri su izrađeni od aluminijske cijevi promjera 48,3 mm i debljine 4 mm debljine.

Obje verzije sadrže sigurnosne igle – držače za dijagonale i ograde, te sidra za drvene parapete.

Model P (RAM 2) podnice nemaju izbočenih dijelova. Način na koji se postavljaju znatno smanjuje rizik od oštećenja. Podnice savršeno odgovaraju sidrima na vertikalnim okvirima koji onemogućuju pomicanje podnica a podnice su ujedno i dodatno horizontalno učvršćenje sistema.

Model P (RAM 2) sistem ima korisnu širinu podova 650 mm. Drvene i čelične podnice širine 32cm postavljaju se u paru na vertikalne okvire dok je alu-šperploča podnica širine 64 cm dovoljna jedna.

Stalna i pokretna opterećenja prenose se izravno u vertikalne okvire pomoću zvjezdastih sidara što je dodatna sigurnosna prednost.
Ograde i dijagonale se pričvršćuju na vertikalne okvire pomoću samozatvarajućih gravitacijskih igala.
Dijagonale smještene iznutra mogu smanjiti koristan radni prostor stoga naši sustavi imaju dijagonale i ograde izvana kako bi radni prostor bio kompletno iskorišten.

Duljine dijagonala odgovaraju duljini i visini polja nastalih povezivanjem okvira i podnica.

Certifikati
Građevinske skele certificirane su za hrvatsko tržište i zadovoljavaju norme EN 12810-1, EN 12811, EN 10204 te CEE 97,23. Uz to posjeduju i certifikat sigurnosti B i švedski certifikat S. Ovi certifikati priznaju se u većini europskih zemalja. U svojoj ponudi također imamo skele koje imaju njemački certifikat „DiBt Zulassung”, koji je neophodan za korištenje skela u Njemačkoj.

Reta d.o.o.
Zagrebačka 15K, 47 000 Karlovac
T: +385(0)47638 220
Kontakt veleprodaja metali: metali@reta.hr
Kontakt veleprodaja građevina: gradjevina@reta.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja