PRETRAŽI
INTERVJU

INOP TEHNIKA – inovativna rješenja u klimatizaciji i ventilaciji

Tvrtka INOP TEHNIKA specijalizirana je za projektiranje, izradu i veleprodaju opreme za ventilaciju, klimatizaciju te automatsku regulaciju. Od 2015. godine uspješno realiziraju projekte na zahtjevnom skandinavskom tržištu.
Direktor tvrtke INOP TEHNIKA, Vjenceslav Pukšec, dipl. ing., predstavio nam je tvrtku te pojasnio planove za razvoj tvrtke, prioritete i ciljeve.

Siemens

INOP TEHNIKA je stabilna i ugledna tvrtka, koja predstavlja simbol znanja, pouzdanosti i kvalitete. Za početak, možete li nam ukratko predstaviti tvrtku?
Tvrtka je orijentirana na projektiranje i proizvodnju klima komora i popratne opreme. Pošto smo primarno prilagodili naš proizvodni program zahtjevima skandinavskog tržišta visoke kvalitete i učinkovitosti jedinica, cilj nam je isti program ponuditi i na našem tržištu i regiji po prihvatljivim cijenama. Trenutno, uz par iznimaka, tržište je preplavljeno nisko kvalitetnom opremom EU proizvođača koji iste proizvode ne plasiraju na vlastito tržište, dok kod nas postižu cijene kao da nude visoku kvalitetu. Naš cilj nije poremetiti tržište, nego dati novu, nazovimo to, svježu opciju.

Tvrtka je utemeljena 2013. s ciljem projektiranja klima komora i sustava automatske regulacije u pogonskoj tehnici i HVAC sustavima. Proizvodni pogoni, skladišta, hipermarketi i ostali veliki prostori pružaju posebne izazove za sustave grijanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC). Koji koncept i vrstu ventilacije odabrati?
Definitivno rekuperaciju zraka. Nije samo stvar u ekološkim principima, koji bi nam realno trebali biti pri vrhu liste prioriteta kod odabira rješenja, već i o znatnim uštedama kako na grijanju tako i hlađenju prostora. Uz postizanje optimalne temperature u navedenim prostorima potrebno je i dovoditi svježi zrak i pri tome trošiti što manje energije.

Možete li nam nešto više reći o vašem proizvodu – jedinicama za povrat topline?
Koncept povrata ili rekuperacije topline znači prenošenje topline sa otpadnog zraka u danas značajnom postotku, u nekim slučajevima i 90%, na svježi zrak kod grijanja. To znači da je kod visoko učinkovitih jedinica za rekuperaciju potrebno dodatno kondicionirati zrak za 10-tak posto. Sada zamislite da ubacujete svježi zrak u prostor temperature -15°C, što je na žalost još uvijek čest slučaj kod nas, potrebno ga je dogrijati na 18°-20°C odnosno ugrijati ga za cca 25°C. U isto vrijeme izbacujemo ustajali zrak iz prostora već ugrijan na željenu temperaturu. U slučaju rekuperacije, posebno kod jedinica sa visokim stupnjem učinkovitosti, otpadni zrak u slučaju grijanja predaje toplinu svježem prolaskom kroz pločasti izmjenjivač te vanjski zrak zagrijava na 15°-16°C. Sve to čistom mehanikom gibanja zraka omogućenom isključivo preko ventilatora unutar jedinice koje ionako koristite kada samo zrak ubacujete ili odvodite iz prostora. Dakle, potrebno je zrak dogrijati za cca 5°C, što je, morate priznati velika razlika.


U programu imate i modularne klima komore kao i rješenja za distibuciju zraka i ventilatore. Možete li reći nešto više o tome? Za koga su ti proizvodi namijenjeni?
Trenutno imamo standardnu paletu proizvoda koji pokrivaju većinu potreba, no u slučaju da je potrebno napraviti jedinicu van standarda bilo po pitanju kapaciteta, mase, orijentacije ili bilo kojeg zahtjeva korisnika, izlazimo u susret. Također standardne jedinice čine jedan sklop sa svim potrebnim elementima za pravilan rad uključivo i elemente automatske regulacije prema tzv. Plug&Play principu. Modularno znači da se komore šalju u elementima, naravno ako su prevelike da budu izvedene kao kompaktne ili ako ih nije moguće dopremiti do mjesta instalacije ako nisu izvedene u sekcijama. Tako smo npr. za upravnu zgradu Siemensa u Danskoj izveli standardnu jedinicu iz dva dijela pa se mogla prevesti teretnim dizalom. Što se tiče ventilatora i elemenata za distribuciju zraka imamo ih u ponudi, ne kao dodatnu prodaju, već više kao paket proizvoda odnosno kako bi ponudili sve na jednom mjestu našim kupcima.

Današnje vrijeme zahtijeva estetiku i dizajn, a moderno uređeni prostori zahtijevaju i atraktivan sustav distribucije zraka. Koliko pažnje posvećujete dizajnu svojih proizvoda?
Izgled prodaje proizvod, ali ga dobrim dijelom i definira jer ako je već ugodan za oko onda se definitivno i trudilo oko njegove izrade, a to puno govori o proizvođaču i njegovom odnosu prema vlastitom proizvodu.

Recite nam nešto više o uslugama koje INOP TEHNIKA nudi svojim klijentima?
Naš cilj je zadovoljan kupac pa naša usluga sadržava sve što je potrebno kako bi iskustvo odabira, ali isto tako korišenja našeg proizvoda bilo bez stresnih situacija. Pri tome mislim na dogovoreni rok isporuke, na funkcionalnost proizvoda, na jednostavno upravljanje i otklanjanje manjih problema tijekom eksploatacije brzo i bezbolno za krajnjeg korisnika. Isto tako, mi nemamo skrivenih troškova na koje prije prodaje ne upozorimo kupca te nam je cilj da naš proizvod bude samo jedan od uređaja, a ne samo skupa enigma koja povremeno obavlja svoju funkciju.

Od 2015. bavite se proizvodnjom i plasmanom klima komora na skandinavsko tržište koje je realizirano preko danskog partnera. Pokazali ste kako je, unatoč tome što vlada stav kako je poduzetnička klima u Hrvatskoj loša, uvijek moguće uspjeti. Što je, prema Vašem mišljenju bilo najvažnije za taj uspjeh na zahtijevnom tržištu?
Definitivno je potrebno znanje svih nas u tvrtci na svojim pozicijama, bez toga ne bi niti mogli krenuti. Šansu za rad i nije teško dobiti pošto smo privlačni kao zemlja sa relativno jeftinom radnom snagom, a članica smo EU, no važno je nastaviti raditi jednom kada napravite prototip. Recept za to je držati se obećanog, nikako varati sa rokom, kvalitetom ili karakteristikama proizvoda jer toga se drže i vaši kupci, Skandinavci posebno. Ako se toga držite, steknete povjerenje koje otvara druga vrata, u protivnom imate samo još jedno iskustvo.

Zračna luka Copenhagen

Što biste mogli izdvojiti kao Vaše osnovne prednosti na tržištu? Jesu li to vlastita rješenja, cjelovita ponuda, primijenjena oprema ili nešto drugo?
Sve od navedenog, a dodao bi još i fleksibilnost i želju za konstantnim napredovanjem i usavršavanjem.

Koji vam je u ovom trenutku najveći posao na kojem ste angažirani? Izdvojite nam neke referentne radove.
Trenutno dovršavamo trogodišnji projekt za aerodrom u Kopenhagenu. Oni su tražili rješenje za tlačne komore koje bi služile za ventiliranje aviona na pisti, mi smo svojim rješenjem uspjeli pobijediti na natječaju i zadnje dvije godine radimo za njih. Pripremamo jedan veliki projekt u industriji sa čime ćemo se pohvaliti na našoj internet stranici kada za to dođe vrijeme.

Vaša misija je uz stvaranje partnerskog odnosa sa vlastitim kupcima i učiniti pristupačnim i dostupnim proizvode visoke kvalitete domaćem tržištu. Kakvo je Vaše viđenje širenja, ali i prodaje na hrvatskom tržištu?
Definitivno preko predstavnika pa tako na domaćem tržištu naše proizvode možete potražiti kod tvrtke Termag d.o.o. Naš primarni zadatak je proizvodnja i razrada novih proizvoda u suradnji sa našim partnerima te širenje na nama zanimljiva tržišta kao što su Slovenija, Mađarska i Austrija.

Na kraju, kao što je uobičajeno, što biste izdvojili kao glavne poteškoće u poslovanju i izvođenju projekata u Hrvatskoj?
Financiranje i naplata, no to nije isključivo simptom našeg tržišta, u poslu je svugdje isto. Naš najveći problem je što smo malo tržište sa jakom konkurencijom pa je teško napraviti solidne temelje i krenuti izvoziti. Izvoziti u sta-
rtu i onda se bazirati na naše tržište je ono što na žalost moramo raditi ako smo novi na tržištu. Prema tome treba i razumjeti Banku koja definitivno želi uložiti, ali traži neku osnovu.

INOP-TEHNIKA d.o.o.
Pete Poljanice 20, 10040 Zagreb
Tel: 01/2922 282
E-mail: info@inop-tehnika.hr
www.inop-tehnika.hr

Generalni distributer: TERMAG
Rubeši 54, 51215 Kastav
Tel: +385 (51) 225 051, +385 (51) 225 052
Fax: +385 (51) 225 053
E-mail: grijanje@termag.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja