PRETRAŽI
VIJESTI

Kiša nagrada za novitete BORA Classic 2.0 i Pure

U vrlo kratkom vremenu osigurali smo još jednu prestižnu nagradu za razvoj inovativnih proizvoda BORA Classic 2.0 i BORA Pure – nagradu Red Dot Award: Product Design 2019.

BORA Pure

BORA Pure

BORA Pure

Tako su ubrzo nakon dodjele nagrada iF DESIGN AWARD i Plus X Award ta dva proizvoda još jednom pokazala našu izvanrednu snagu inovacije. „Vrlo smo ponosni što smo za proizvode BORA Classic 2.0 i BORA Pure dobili čak tri prestižne nagrade tako brzo nakon stavljanja na tržište. Tone govori samo o našoj stručnosti u razvoju tehnologija, već potvrđuje i našu želju te sposobnost za stvaranje izvanrednog i bezvremenskog dizajna“, smatra osnivač tvrtke BORA Willi Bruckbauer.  Profesor dr. Peter Zec, osnivač i izvršni direktor nagrade Red Dot: „Srdačno čestitam dobitnicima nagrade na velikom uspjehu. Njihovi su proizvodi izdržali stroge kriterije žirija, a to svjedoči o njihovoj izvanrednoj kvaliteti dizajna. Time su pobjednici postavili odlučujuće trendove u industriji dizajna i pružili nam uvid u ono što nas može očekivati u budućnosti.”

BORA Classic 2.0

BORA Classic 2.0

BORA Classic 2.0

O tvrtki BORA

Od majstora stolara do kuhinjskog revolucionara.
Willi Bruckbauer je srce BORE: vizionar, kreativni um i pokretačka sila koja stoji iza proizvodnje i plasmana svih Bora sistema. S više od 20 godina iskustva u proizvodnji i montaži kuhinja, obučeni majstor stolar zna što je važno u modernoj kuhinji: izraditi životni prostor koji zadovoljava potrebe ljudi. Konvencionalne nape nemaju nikakvu ulogu i mjesto u tome: one su glasne i neučinkovite, a prepreka su u vidnom polju. Osim toga, one ograničavaju mogućnosti dizajniranja i planiranja nove kuhinje. Willi Bruckbauer je imao viziju stvoriti učinkovit sustav odvoda pare, koji istovremeno zadovoljava najviše zahtjeve u pogledu tehnologije i estetike. Stalno eksperimentiranje i nova otkrića dovela su do stvaranja inovativnog sustava, koji odvodi paru učinkovitije nego što je prije bilo moguće.

BORA je mlada tvrtka, koja unatoč svojoj mladosti, već stvara povijest.
Ovaj brzi razvoj je počeo kada je Willi Bruckbauer razvio i patentirao svoj prvi karakterističan sustav odvoda pare u godini 2006: BORA Professional. U sljedećoj godini, on je osnovao Bora Lüftungstechnik GmbH, s jednim zaposlenikom. U šestoj godini povijesti tvrtke, ovaj se visoki tempo nastavio: BORA Basic sustav sve-u-jedan je lansiran na tržište te je na početku, dobio Plus X Award za Proizvod godine 2013. Svake godine od tada se portfelj proizvoda proširuje – kao i broj zaposlenika, sada tvrtka broji 47 zaposlenika ukupno. Takav brzi rast iznjedrio je prijeku potrebu za premještanjem: BORA se preselio u novo sjedište u Bavarskoj, u podnožju Alpa, i otvorio vlastiti trening centar za obuku kupaca i montera.

O nagradi Red Dot Award
Red Dot Award: Product Design jedno je od najvećih dizajnerskih natjecanja u svijetu. Godine 2019. dizajneri i proizvođači iz 55 zemalja prijavili su više od 5.500 proizvoda za nagradu. Međunarodni žiri sastavljen od iskusnih stručnjaka iz različitih područja okuplja se već više od 60 godina kako bi pronašao najbolji i najinovativniji dizajn proizvoda. Međunarodni pečat kvalitete dodjeljuje se samo proizvodima koji se zahvaljujući svojem dobrom dizajnu ističu u odnosu na usporedive proizvode na tržištu. U skladu s motom „In search of good design and innovation” žiri pri ocjenjivanju uzima u obzir kriterije kao što su stupanj inovativnosti, funkcionalnost, formalna kvaliteta, dugovječnost i ergonomija.

Više informacija: www.alkortrade.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja