PRETRAŽI
OIE

Kompaktne jedinice s povratom topline

INOP TEHNIKA je hrvatski brand specijaliziran za proizvodnju rekuperacijskih jedinica i klima komora.

Uspješno proizvodimo i plasiramo svoje proizvode kako na hrvatskom tako i na zahtjevnom skandinavskom tržištu zadnjih pet godina. Naš cilj je ponuditi kvalitetu po dostupnim cijenama na domicilno tržište. Svi elementi koje koristimo u svojim jedinicama su proizvedeni u EU sa pripadajućim EUROVENT certifikatima a jedinice kao sklopovi su projektirane prema standardima ErP2016 i ErP2018 tako da su kompatibilni sa uvjetima financiranja putem EU fondova.

Predstavljamo Vam vlastitu gamu proizvoda REK koju već treću godinu uspješno plasiramo na hrvatskom tržištu. Možemo se pohvaliti nizom značajnih objekata i imamo iskustva i reference diljem Hrvatske od hotela, poslovnih prostora, turističkih objekata, restorana i kafića.

REK jedinice s povratom topline namijenjene su očuvanju energije i poboljšanju kvalitete zraka u zatvorenom prostoru. Osiguravaju ventilaciju i klimatizaciju prostora (stambenih, poslovnih i industrijskih) preko pločastog rekuperatora, predajući toplinu s povratnog zraka na svježi zrak. Toplina se učinkovito prenosi s toplog na hladni zrak preko izmjenjivača s visokim stupnjem vodljivosti, učinkovitosti i djelovanja.
Kompaktne jedinice s uključenim upravljanjem su zvučno i toplinski izolirane s podesivim i izmjenjivim plastificiranim panelima što omogućava jednostavan servisni pristup unutarnjim elementima jedinice sa svih strana. Konstrukcija dodatno ojačana aluminijskim i kutnim profilima, moguća i vanjska ugradnja uz dodatak postolja i krova. Sve jedinice izvedene su prema standardima i zahtjevima ERP2016 i 2018 direktiva EU.

U ponudi su 4 standardna modela REK 5E, REK 10E, REK 15E i REK 35E. Ostale modele i tražene izvedbe prilagođavamo na zahtjev korisnika.


Kao standardna gama proizvoda jedinice pokrivaju ventilaciju od manjih ureda, pasivnih kuća modelima REK5E i REK10E gdje su dovoljne 2 do 3 izmjene zraka do kafića sa pušačkim prostorima do 100 m2 gdje je potrebno 10 izmjena zraka sa jednom jedinicom REK 35E, koja svojom ugradbenom visinom ne prelazi 50 cm te je pogodna za ugradnju pod strop.

Jedinica u standardnoj izvedbi uključuje izmjenjivač s visokim stupnjem vodljivosti, EC ventilatore, bypass žaluziju, filtere na strani dobavnog i otpadnog zraka te upravljačku jedinicu za montažu na zid.

Dodatna oprema uključuje elektro, vodeni ili DX izmjenjivač. Standardna upravljačka jedinica pokriva upravljanje pogonom ventila dodatne opreme i protusmrzavajuće zaštite te regulacione žaluzije.

Pošto veći dio godine temperature vanjskog zraka nisu niže od -2 °C a u slučaju da je temperatura prostora iz kojega jedinica odsisava ustajali zrak 20 °C korištenjem topline otpadnog zraka moguće je dogrijati svježi zrak od 15 do 18 °C bez miješanja sa otpadnim zrakom te je potrebno dogrijati prostor 2 do 4 °C umjesto 20 do 22 °C i s time postići osjetljive uštede na grijanju prostora.

Upravljačka jedinica za REK E

 • Upravljačka jedinica je standardni dio isporuke uz REK uređaj sa sljedećim mogućnostima:
 • Uključivanje/Isključivanje (On/ Off) jedinice
 • Podešavanje brzine dobavnog i odsisnog ventilatora (3 brzine)
 • Upravljanje električnim grijačem
 • Upravljanje vodenim grijačem/hladnjakom
 • Protusmrzavajuća zaštita rekuperatora
 • Kontrola osjetnika kakvoće zraka i mogućnost priključivanja CO2 osjetnika
 • Upravljanje preko ModBUS protokola (RS485)
 • Ostale mogućnosti dostupne su na zahtjev

INOP-TEHNIKA 

Pukšec projekt d.o.o.
Pete Poljanice 20, 10040 Zagreb
T: 01 2922 282,
E: info@inop-tehnika.hr
www.inop-tehnika.hr

Podijeli:
 • googleplus
 • linkedin
 • mail

Autor: promogradnja