PRETRAŽI
INTERVJU

Mi gradimo s Vama

MC Plus d.o.o. je mlada, suvremena i dinamična tvrtka koja se u vrlo kratkom vremenu razvila u ozbiljnu i priznatu tvrtku čiji je cilj odgovoriti i najzahtjevnijim potrebama kupaca putem svojeg stručnog i ljubaznog osoblja i to po najkonkurentnijim cijenama. U ponudi MC Plusa možete pronaći sve za gradnju i opremanje, a kako ne bi razmišljali na koji način odabrani materijal prebaciti tamo gdje je potreban, osigurat će vam i dostavu prikladnim vozilom.

mc01Donosimo Vam razgovor s direktorom MC PLUS d.o.o. gospodinom Nervadom Mešićem i voditeljicom nabave i prodaje MC PLUS d.o.o. gospođom Ivanom Magdić, koji su nas upoznali s razvojem tvrtke, osnovnim područjima djelatnosti kao i razvojnim planovima za budućnost.

PG: Možete li reći nešto više o tvrtki MC Plus i kako je došlo do ideje o osnivanju tvrtke?
N.M.: Moramo se sjetiti naših početaka, u poleđini nastanka i poveznica je obiteljska tvrtka MEŠIĆ COM koja je nastala 1993. godine, a razvila se iz građevinskog obrta koji je osnovao moj otac Ahmet 1980. godine. MEŠIĆ COM je danas prepoznatljiva domaća tvrtka u sektoru graditeljstva, a naročito u području visokogradnje.
2005. godine došli smo na ideju da otvorimo trgovinu građevinskog materijala kako bi što kvalitetnije kroz isporuku robe mogli pratiti velike projekte u kojima je tvrtka sudjelovala. MC Plus je svojim partnerima otvorio vrata 1. siječnja 2008. i od svog osnutka, strategija tvrtke je održati beskompromisnu kvalitetu i standard s naglaskom da svojim kupcima pružimo kvalitetne proizvode, uz minimalnu cijenu i maksimalnu uslugu.

Tvrtka je u kratkom razdoblju ostvarila dobre poslovne rezultate te izgradila korektne odnose kako s kupcima tako i s dobavljačima. Naša prednost leži u mladom, stručnom timu te kroz realizirane uspješne projekte svake godine podižemo letvicu uspješnosti na više. Protekle 2013. godine imali smo rast od 40 posto, a ove godine nastavili smo s rastom i postigli naše ciljeve.

mc9239688Sjedište tvrtke je u Donjem Stupniku, Stupničke Šipkovine 3/1 gdje raspolažemo s uredskim prostorima te skladištem ukupne površine preko 20.000 m². 2011. godine otvorili smo prodajni centar u Đakovu, a 29. ožujka ove godine otvorili smo i naš treći prodajni centar u Rijeci, u poslovnoj zoni Žegoti. Kako je to uhodana lokacija gdje je bila slična trgovina, iznimno smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima prodaje i poslovanja, no kako to tržište ima velikog potencijala nadamo se da ćemo se uz angažman dodatnog čovjeka u veleprodaji još više približiti potencijalnim lokalnim kupcima i građevinarima.
Logistika sva tri naša prodajna centra prilagođena je mogućnostima nesmetane i brze kupovine, što je od velike važnosti i vrijedno vremena svakoga izvođača radova, bio on profesionalac ili hoby majstor.
Posjedujemo vlastiti vozni park koji čini devet kamiona različitih namjena što nam omogućava brzo i efikasno odgovoriti na potrebe naših partnera za uslugom prijevoza, bilo da se radi o gradskim dostavama na području Zagreba ili šleperskim turama na području cijele Hrvatske, i tu smo uvijek fleksibilni.
Osnovna djelatnost nam je prodaja građevinskog materijala i opreme, kako domaćih tako i inozemnih proizvođača te smo za mnoge i direktni uvoznici. U ponudi imamo i najam uredskih i skladišnih prostora koje kreiramo po željama klijenata.

P.G.: Kada je riječ o Vašem području djelatnosti, recite nam po čemu se ističete, odnosno po čemu vas klijenti prepoznaju? Što sve nudite na tržištu?
I.M.: Mogu reći da smo mi u MC PLUS-u prepoznati po svojoj radnoj filozofiji koja je temeljena na apsolutnoj predanosti poslu jer za nas ne postoji zadatak koji ne možemo riješiti i svu ćemo energiju usmjeriti k rješenju kako bi osigurali uspjeh i obostrano zadovoljstvo kako ono kupca tako i naše tvrtke. Otvoreni smo prema svima i mogu reći maksimalno fleksibilni i u narudžbi kupaca, a u svaki posao ulazimo sa punom ozbiljnošću i trudimo se dati sve od sebe kako bi krajnji rezultat bio što kvalitetniji i uspješniji.

Mi u MC Plusu ostvarujemo jedan, rekla bih, prisniji kontakt s našim kupcima te svojim neprestanim usavršavanjem prodajnog programa, upravo zbog izvođača radova, uvijek želimo biti korak ispred, ponuditi najnovije materijale i inovativna rješenja u graditeljstvu.

U našem prodajnom asortimanu imamo kompletan građevni materijal za „grubu“ gradnju (građevinsko željezo, vezivni građevinski materijali, građa i oplata, elementi za zidanje, krovni pokrovi, dimnjaci, građevinski alati…) te kompletnu ponudu proizvoda suhe gradnje, fasada, termoizolacija, hidroizolacija, vijčane robe, alata, kanalizacije i odvodnje, geotekstila, boja i lakova, betonske galanterije i HTZ opreme.

U suradnji s našim cijenjenim poslovnim partnerima renomiranim proizvođačima materijala redovito pratimo edukacije i savjetovanja. Suradnja s isključivo najvećim i najkvalitetnijim svjetskim i domaćim tvrtkama garancija je uspjeha na svakom od gradilišta gdje isporučujemo robu.

P.G.: Iz Vašeg bogatog prodajnog asortimana možete li nam nešto izdvojiti?
I.M.: Izdvojila bih svakako geotekstil jer su danas geosintetici postali neophodni u skoro svim projektima niskogradnje ili hidrogradnje. Bez njih je nemoguće postići zadovoljavajuću kvalitetu gradnje i osnovni nivo održivog razvoja. Prodajemo ih mnogim tvrtkama i na skladištu uvijek imamo veću količinu, a kako na tržištu postoje različite vrste uvijek možemo i po narudžbi nabaviti nešto što nije trenutno lager roba. Imamo odličnu i vrhunsku kvalitetu te najbolji omjer cijene i kvalitete.
fontanaP.G.: Izdvojite nam neki od projekata koje ste kompletno pratili s isporukom materijala?
I.M.: Iza nas su do sad realizirani brojni projekti, no svakako bih izdvojila projekt izgradnje pothodnika, fontana i infrastrukture na zelenoj površini u Ulici Hrvatske bratske zajednice za koju smo isporučivali materijal. Rokovi su bili vrlo kratki, radovi na tom kapitalnom projektu počeli su 15. lipnja, a završili 15. prosinca, i to je jedan od dokaza naše profesionalnosti jer ako možeš odraditi tako nešto pod velikim presingom onda ti ništa više ne predstavlja problem.

130702_fontana_katedrala19Nove zagrebačke fontane na HBZ su danas prepoznate kao nove gradske vizure i reprezentativni ulaz u naš grad. Istaknula bih ovdje i suradnju s tvrtkom Koster izolacijski sustavi.

 

 

 

Trenutno nam je aktualan projekt VMD Kvart Strojarska za koji imamo sklopljen ugovor za isporuku materijala suhe gradnje. Novi projekt VMD kvart u blizini je zagrebačkog autobusnog i željezničkog kolodvora te glavnih gradskih prometnica.

vmd_3d-strojarskaKompleks se sastoji od šest nadzemnih volumena, od kojih su četiri osnovna, po dva poslovna tornja i dvije stambene zgrade, s dodatkom dvije poslovne jednokatnice. Tu je i novi najviši neboder u Hrvatskoj, s visinom od 25 katova. Upravo kroz taj projekt smo odradili veliki posao s renomiranom tvrtkom Knauf. Nastavljamo suradnju s VMD-om kroz projekt isporuke materijala za gradilište stambeno poslovnog objekta u Grahorovoj ulici.

Imamo i ugovor s Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Programu stambenog zbrinjavanja na područjima posebne državne skrbi. Nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Istočnu Hrvatsku, svi ste čuli za Osnovnu školu u Gunji koja je obnovljena u rekordnom roku, a MC Plus je i tu bio dobavljač građevinskog materijala.

P.G.: I na kraju ovog razgovora, možete li nam reći nešto više koji su krajnji ciljevi MC Plusa i planovi za budućnost?
N.M.: Što se tiče poslovnih planova želimo imati stabilan rast koji će biti praćen zadovoljstvom naših kupaca, naših poslovnih partnera i naših djelatnika. Kako bismo to ostvarili nastojat ćemo kontinuirano unaprjeđivati poslovanje i dalje stavljajući poseban naglasak na kvalitetu proizvoda i usluga koje pružamo.

Želimo uložiti u kvalitetu zaposlenika MC Plusa i raditi na vlastitoj edukaciji i svi zajedno moramo težiti tome da budemo konkurentniji, brži i efikasniji od ostalih i tada većini kupaca neće biti presudna samo cijena.
Svaki nam je kupac važan i kontinuirano radimo na tome da usluge koje mi pružamo na tržištu budu superiorne u odnosu na konkurenciju. Uspjeh možemo mjeriti na temelju pozitivnih reakcija naših kupaca i samo kroz zadovoljstvo naših kupaca možemo osigurati konkurentnost, komercijalni uspjeh i daljnje postojanje MC Plusa. Bilo da gradite svoj dom iz snova, poslovni prostor, adaptirate ili preuređujete vaše prostore, slobodno nam se obratite s povjerenjem jer MI GRADIMO S VAMA!

MC PLUS

UPRAVA I PRODAJA:
HR-10255 Donji Stupnik,
Stupničke Šipkovine 3/1
tel: +385 1 6566 945
fax: +385 1 6529 990
e-mail: info@mc-plus.hr

POSLOVNICA ĐAKOVO:
HR-31400 Đakovo,
Petra Preradovića 200
tel: +385 31 819 308
fax: +385 31 819 308
e-mail: djakovo@mc-plus.hr

POSLOVNICA RIJEKA:
HR-51215 Kastav,
radna zona Žegoti bb
tel: +385 51 691 715
fax: +385 51 691 716
e-mail: rijeka@mc-plus.hr

 

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja