PRETRAŽI
VIJESTI

MOTO-RIS proslavio 80 godina postojanja i 50 godina suradnje s Volvom

U izložbeno-prodajnom salonu MOTO-RIS u Zagrebu, 15. studenoga svečano je obilježeno 80 godina postojanja tvrtke MOTO-RIS i 50 godina suradnje s vodećim svjetskim auto brandom, Volvom.

Sam svečani događaj održan je uz podršku švedske ambasade i osobno od strane švedskog ambasadora gospodina Larsa Schmidta te brojnih partnera ove impresivne obljetnice.

Godine 1937. automobilski entuzijast Ivan Ris otvorio je u Zagrebu automehaničarsku radionicu koja je i danas u vlasništvu obitelji Ris, a koju uspješno vodi treća generacija. Od tada, svih ovih 80 godina poslovanja trgovačko društvo se profesionalno bavi automobilima, servisom te kontinuiranim radom na poboljšanju i usavršavanju modernih tehnologija u službi sigurnosti i naprednih voznih performansi. Počevši od „skromne“ automehaničarske radionice i malog obiteljskog biznisa 30-ih godina prošlog stoljeća poduzeće je kontinuirano i stabilno raslo stječući potrebno iskustvo i znanje te 1967. godine preraslo u nešto više. Te je godine, naime, MOTO-RIS potpisao ugovor s grupacijom Volvo i od automehaničarske radionice prerastao u ovlašteni servis renomiranog svjetskog auto proizvođača Volva.

Uslijedile su godine usavršavanja u pružanju servisnih usluga da bi početkom devedesetih godina prošlog stoljeća došlo do važnijih prodora u poslovanju. Prva takva prekretnica dogodila se 1992. godine kada je u MOTO-RIS-u započela prodaja originalnih Volvo rezervnih dijelova i osobnih Volvo automobila, a samo trgovačko društvo MOTO-RIS na tržištu Republike Hrvatske postaje ovlašteni koncesionar sa svim potrebnim ovlaštenjima za prodaju i servisiranje Volvo automobila. Bio je to veliki uspjeh i profesionalni skok u povijesti MOTO-RIS-a. Godine uspješnog poslovanja osigurale su snažan uzlet poduzeća, a stručnost, odgovornost prema klijentima kao i profesionalizam osigurali su brojna poslovna postignuća. Potvrda je stigla 2006. godine kada se poduzeće preselilo u veći i moderniji, novoizgrađeni prodajno-servisni centar u Zagrebu, u Oreškovićevoj 3b – na prostoru koji zaprema 4500 m2. Pri tome samo na odjele servisa i prodaje otpada 1500 m2 od navedene kvadrature.

Izložbeni salon MOTO-RIS-a predstavlja uzor moderne arhitekture, dizajna i inovativnosti. U njemu su iskorištena najsuvremenija tehnološka dostignuća kako bi se svakom posjetitelju pružio vrhunski doživljaj prilikom odabira osobnog automobila te potom i redovnog održavanja. MOTO-RIS se nastavlja razvijati, a svoje tržišno liderstvo potvrđuje 2008. godine kada dobiva certifikat za sustav upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2008 čime utire put stabilnog rasta i razvoja.

„Treća smo generacija koja nastavlja posao koji je moj djed Ivan započeo. Ponosni smo što svih ovih godina kontinuirano poslujemo, a sa Volvom surađujemo punih 50 godina. Drago mi je da uspijevamo odolijevati izazovima tržišta u kojem se posebno nalazi automobilska industrija te da nam naši kupci i klijenti svih ovih godina iskazuju povjerenje i odabiru nas kao svoje partnere. Ako je ljubav prema automobilima bila poticaj za otvaranje obiteljskog biznisa, nadam se da ćeš nas budućnost odvesti u nove uspješne pothvate.“ – zaključio je Bruno Ris, direktor i vlasnik tvrtke MOTO-RIS.

Autor: Goran Korać

MOTO-RIS
Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb
Tel.: 01/ 3821-570, Fax: 01/ 3643-841

www.moto-ris.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja