PRETRAŽI
VIJESTI

Nova LED rasvjeta u industrijskim pogonima tvrtke Flammifer

Predstavljamo vam jedan referentni i značajni projekt koji je realizirala tvrtka Timelektro & Security u pogonima Flammifer d.o.o. u Ozlju, a radi se o zamjeni stare rasvjete s novim rasvjetnim tijelima koji će smanjiti operativne troškove poslovanja od 50% zahvaljujući modernim, energetski visokoučinkovitim tehnologijama stvaranja i upravljanja svjetlom.

Priliku za poboljšanje energetske učinkovitosti u Flammiferu su uvidjeli kroz modernizaciju sustava rasvjete u svojim pogonima. LED rasvjeta je trenutno energetski najučinkovitija rasvjeta na tržištu.
Rasvjeta zauzima sve važniju ulogu i u industrijskom zgradarstvu. Brojni su razlozi zašto je to tako. Industrijska rasvjeta obično rasvjetljava velike prostore u kojima borave ljudi i pri tome troši mnogo energije i stoga moderna industrijska rasvjeta poboljšava vizualni osjet radnog okoliša i istodobno doprinosi povećanju produktivnost uz povećanu sigurnost na radu.
Sa Tomislavom Pulezom, direktorom tvrtke Timelektro & Security obišli smo pogone tvrtke Flammifer koja se bavi proizvodnjom vatrogasnih i gospodarskih vozila, cisterni za prijevoz pitke vode, kontejnera i prikolica za prijevoz opreme za spašavanje u elementarnim nepogodama, aluminijskih interventnih brodica i brodica za spašavanje u poplavama, zapovjednih i komunikacijskih vozila te niza drugih proizvoda i konstrukcija izrađenih od aluminija i čelika. Trenutno zapošljava 70-ak djelatnika koje kontinuirano educira i usavršava u Hrvatskoj i inozemstvu.


Na ukupnoj površini od 20.000 m² nalazi se proizvodni pogon, velika termo lakirnica za bojanje vozila te vlastiti projektni ured. U proizvodnji koriste visoko kvalitetne strojeve i tehnologiju najnovije generacije (CNC škare, hidraulične preše, strojevi za zavarivanje TIG, MIG i MAG metodom te razne strojeve za rezanje i savijanje metala). Imaju razvijen sustav upravljanja kvalitetom, zdravljem i sigurnosti na radu te sustav zaštite okoliša što i dokazuju brojnim priznanjima i međunarodnim certifikatima ISO i OHSAS.
Tvrtka Flammifer svojim dugogodišnjim iskustvom na hrvatskom i inozemnom tržištu, nastoji kvalitetom i inovativnošću svojih proizvoda pridonijeti poboljšanju i modernizaciji vatrogastva, obrane i zaštite od požara i drugih elementarnih nepogoda u Republici Hrvatskoj.
Predstavnici tvrtke Flammifer istaknuli su u razgovoru kako su izuzetno zadovoljni odrađenim poslom te kako uz same uštede koje će imati u daljnjem radu, nova rasvjeta poboljšava vizualni osjet radnog okoliša i istodobno povisuje produktivnost uz povećanu sigurnost na radu. Ovim projektom je moderniziran i poboljšan sustav rasvjete i povećana je energetska učinkovitost uz istodobno smanjenje troškova električne energije i održavanja sustava.


Timelektro & Security od svog početka obavlja vrlo složene i zahtjevne poslove na direktno ugovorenim poslovima sa poslovnim subjektima poput tvrtki: Milšped, Flammifer, Krka Novo Mesto, Akrapovič, Novomont, Pošta Slovenija, Hotel Roža Portorož… te u nizu drugih poslovnih, stambenih i privatnih objekata.
„Kod ugradnje koristimo opremu provjerenih proizvođača na tržištu i ne radimo kompromise u smislu kvalitete proizvoda koje montiramo i ugrađujemo. Svakodnevno radimo na poboljšanju usluga našim kupcima uz stalno praćenje i prilagođavanje novim zahtjevima tržišta i za stalne partnere radimo na više lokacija unutar EU. Modernizacija rasvjete se može odnositi i sprovoditi kod sustava javne rasvjete, rasvjete u industriji, hotelima, turističkim i stambenim objektima.


Početna cijena trenutno zvuči kao najveći nedostatak instalacije LED rasvjete. Međutim, visoka početna cijena proizvoda se brzo nadoknadi kroz novčanu uštedu u potrošnji električne energije. Vrijeme povrata investicije za unutarnju LED rasvjetu u ovom projektu je 2,5 godine. Nudimo usluge izrade projekta i investicijskih studija za ulaganja u modernizaciju rasvjete. Ukoliko Vas zanima mogućnost modernizacije rasvjete kontaktirajte nas bez obaveza kako bismo Vam na vašem konkretnom primjeru objasnili što možemo učiniti za Vas.“ – rekao nam je Tomislav Pulez, direktor tvrtke Timelektro & Security.

NOVO U PONUDI
Zamjena LED rasvjete na objektima uz mogućnost beskamatne otplate!

Slobodno nam se obratite:
Timelektro & Security d.o.o.
Ozalj, Karlovačka cesta 90 D
Mob: 091 600 0380
E-mail: timelektro@timelektro.hr

www. timelektro.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja