PRETRAŽI
INTERIJERI

Novi odvod za podove male debljine

TECEdrainprofile omogućuje jednostavno poravnavanje odvoda s ravninom poda po cijeloj širini prostora za tuširanje, a da se pri tome ne naruši cjelokupni izgled keramičkih pločica. TECE proširuje svoj asortiman plitkim odvodom visine 65 milimetara za podove male debljine.


Keramičke pločice velikog formata novi su trend u oblikovanju kupaonica. U kombinaciji s tuševima u ravnini s podom – koji su već odavno standard u novogradnji – one daju osjećaj velikog prostora. Kod tuševa koji su u potpunosti izvedeni s keramičkim pločicama, područja oko tuš kanalice je (zbog brtveće prirubnice) potrebno ispuniti malim, skrojenim komadima pločica, zbog čega se prekida ujednačen, a time i elegantan izgled.

Lijepo, praktično, u ravnini s podom

S tuš profilom TECEdrainprofile to ide drukčije: profil od plemenitog čelika može se po potrebi brzo skratiti pa se stoga može točno smjestiti između rubova prostora za tuširanje. Tuš profil ne kvari izgled pločica, a cjelokupan estetski dojam ostaje sačuvan. Kod sanacije se često ustanovi da su standardni odvodi kod tuševa u ravnini s podom zbog niže strukture poda previsoki, zbog čega se stanari starih zgrada nerijetko moraju odreći komfora walk-in tuša. Kako bi se omogućila ugradnja u stare zgrade, sada je osim standardnog odvoda također dostupan i posebno plitak odvod.

Visina ovog odvoda je 65 milimetara, te ima bočni priključak za odvodnu cijev DN 40. Dodatnu sigurnost kod brtvljenja osigurava fleksibilna Seal System brtveća manžeta koja se jednostavno uglavi u odvod te se zatim umeće u površinsku brtvu.
Tuš profil od plemenitog čelika ima ugrađeni nagib za bolju odvodnju vode i učinak samočišćenja. Voda iz tuša se odvodi kroz odvod koji se nalazi u sredini profila. U svrhu čišćenja profil treba jednostavno obrisati – više nema vađenja rešetke koje je do sada bilo potrebno kod tuš kanalica.

Tuš profil s mogućnošću skraćivanja moguće je jednostavno prilagoditi širini cijeloga prostora za tuširanje. Osim toga, ima ugrađeni nagib u koji voda uvijek otječe.

Kako bi se došlo do izljeva, poklopac profila se zahvaljujući funkciji pritiskanja („push funkcija“) može podići pritiskom prsta i izvaditi bez dodatnih pomagala. Zatvarač neugodnih mirisa je tada moguće skinuti bez pomagala i jednostavno ga očistiti, a odvod je po potrebi lako pristupačan.

TECE d.o.o.
Fallerovo šetalište 16, HR-10 000 ZAGREB
Tel: +385 1 3079-000, Fax: +385 1 3079-048
E-mail: info@tece.hr, www.tece.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja