PRETRAŽI
VIJESTI

Novi Volvo S60 – dizajniran za vožnju

MOTO – RIS d.o.o. kompletan Volvo koncesionar, s ponosom vam predstavlja novi Volvo S60 sportsku limuzinu koja stvara posve novu priču.

Uputili smo se na malu vožnju Turopoljem, jednom od najslikovitijih hrvatskih regija koja je u povijesti bila prekrivena gustim hrastovim šumama. S60 je pravi vozački automobil, te je konstruiran sa sportskom dinamikom na pameti i unutrašnjost mu je prilagođena svim vašim potrebama – to je mjesto na kojemu se tehnologija jednostavna za korištenje spaja s dobrobiti koju može pružiti samo elegantan skandinavski dizajn orijentiran prema čovjeku.
Performanse bez napora idu pod ruku s intuitivnom tehnologijom, a sofisticirano podvozje donosi savršen spoj udobnosti i kontrole. Kroz nekoliko opcija postavki načina vožnje vi ste u središtu dinamičnog iskustva.
Upečatljivi detalji naglašavaju snažan karakter S60 modela i svrstavaju ga u novu generaciju Volvo automobila. Prednja zaštitna maska ponosno nosi Volvo amblem dok dugi poklopac motora i prednji odbojnici odišu snagom. LED prednja svjetla jedinstvenog T-oblika daju do znanja da se radi o Volvo modelu u bilo koje doba dana. Sa stražnje strane rub prtljažnika se polako zavija prema gore i dodatno naglašava sportski stav i poboljšava aerodinamičnost pri velikim brzinama.

Naš prvi cilj je bio stari grad Lukavec, simbol turopoljskog plemstva, koji se nalazi u središtu Turopolja pokraj istoimenog mjesta i potoka Lukavec udaljen samo 10 kilometara od sjedišta tvrtke Moto-Ris. Stari grad je izgrađen u svrhu obrane od Turaka i nezaobilazna je točka svakoga tko navraća u Turopolje. A kakve su još priče vezane uz ovaj grad možete vidjeti i doživjeti svake godine krajem svibnja na Perunfestu – festivalu zaboravljenih priča i narodnih nošnji. U neposrednoj blizini je i Donja Lomnica gdje se nalazi Kurija Modić-Bedeković koja se ističe kao primjer autohtone stambene gradnje turopoljskog kraja, a cijelo imanje se ubraja među najvrijednije primjere graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske.

Vozeći se lokalnom cestom potražili smo osvježenje u Turopoljskom Markuševcu gdje se nalazi Ranč Cowboy, izletište i restoran smješten na čarobnim i šumovitim obroncima Vukomeričkih gorica. Na samo 10 minuta od Novog Zagreba ovo izletište je u potpunosti podređeno opuštanju i uživanju u energiji koju nam priroda daje.


S60 model se isporučuje u dvije varijante opreme:
R-DESIGN sportska razina model kojeg smo vozili i isprobali te Inscription (elegantna verzija).
Isporučuje se u 3 varijante motorizacije (svi su benzinci):

  • T4-A prednji pogon, automatik s 8 brzina, 190 KS, 1969 ccm
  • T5-A prednji pogon, automatik s 8 brzina, 250 KS, 1969 ccm
  • T5 AWD-A 4×4 pogon na sve kotače, automatik s 8 brzina, 250 KS, 1969 ccm

Koje god bile vaše potrebe, S60 modeli će vam sigurno pružiti način vožnje koji vam odgovara. Inovativni motori donose omjer snažnih performansi i niske emisije plinova te potrošnje goriva. Na taj način možete odgovorno uživati u snazi vašeg automobila.
Svaki četverocilindrični motor je turbobenzinac koji donosi snažniju responzivnost pri niskim okretajima. Snaga se šalje kroz jednostavni prijenos – automatski Geartronic mjenjač s 8 brzina i montiranim ručicama na upravljaču kod R-Design varijante ili ručni mjenjač sa šest brzina.

Sigurniji dizajnom
Inovativne sigurnosne karakteristike čine S60 model sigurnim mjestom za vas i vaše putnike i predstavljaju rezultate desetljeća inoviranja. U središtu se nalazi čvrsti sigurnosni kavez koji štiti putnike u automobilu dok zone gužvanja sprijeda i straga raspršuju što je veću moguću količinu energije u slučaju sudara.

Na pravom putu
Run-off road Mitigation je standardna sigurnosna značajka za S60 model koja smanjuje mogućnosti od slijetanja s ceste. Ova inovacija detektira ako ćete nenamjerno napustiti cestu pri brzinama od 65 do 140 km/h te potom upravlja vozilom i po potrebi primjenjuje kočnice kako bi vaše vozilo vratila na pravi put.
Dodatak ovom sustavu je Run-off road Protection koji smanjuje mogućnost od teških ozljeda u slučaju da vozilo napusti cestu. Ova inovacija uključuje okvire prednjih sjedala koji upijaju energiju pri vertikalnom udaru te opcijske sigurnosne pojaseve koji se dodatno zatežu čak i prije udara.

Pogled s vrha
Kamera od 360° dostupna za S60 model čini parkiranje jednostavnijim tako što vam pruža pogled iz ptičje perspektive na vaše vozilo i neposrednu okolinu. Slika je prikazana na velikom središnjem ekranu. Na ovaj način možete vidjeti objekte ili druga vozila koja biste inače teško uočili korištenjem samo retrovizora. Ova kamera je posebno korisna kada pokušavate upravljati u uskim prostorima.

Bilo nam je zabavno voziti novi Volvo S60, a tome su pridonijeli i praktični sustavi potpore, koji mnoge stvari čine jednostavnijim i komfornijim. Pilot Assist je funkcija podrške koja vožnju u gustom prometu čini manje napornom. Dodatak je aktivnom tempomatu i osim održavanja zadane brzine i udaljenosti od vozila ispred, također vam pomaže pri upravljanju kako bi vas održao na sredini trake. Pilot Assist je aktivan na brzinama do 130 km/h i pomaže pri smanjenju napora pri vožnji u gustom prometu.

Poželite li pogledati i isprobati ovaj model, predbilježite se za svoju DEMO vožnju na mail:
info@moto-ris.hr ili nas nazovite na telefon: 01/3821-570

Moto Ris
Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb
Tel.: 01/ 3821-570, Fax: 01/ 3643-841

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja