PRETRAŽI
MATERIJALI

Oprema za krovove i krovopokrivače

Svakodnevno smo svjedoci brzih promjena u tehnologijama izgradnje kao i u materijalima koji se ugrađuju. Svaki dan stižu materijali koji ubrzavaju izgradnju i podižu kvalitetu izgrađenih objekata.

U trvtci Wurth svakodnevno se radi na razvoju i prodaji modernih materijala. Jedan od cijelog niza noviteta je nova krovna paropropusna folija Eurotop PU210 SK.

Riječ je o 210 gramskoj foliji vodonepropusnoj s gornje strane, a paropropusnoj za isparavanja s donje strane. Na donjoj strani se nalazi netkani poliesterski filc koji je izuzetno otporan na habanja kojima je folija podložna prilikom postavljanja na rogove ili daske. S gornje strane nalazi se inovativni poliuretanski premaz koji izvrsno zaustavlja prolazak vode kroz foliju. Folija zbog poliuretanskog sloja ima izrazito visoku otpornost na prodore vode na mjestima gdje je folija probijena čavlom ili klamericom. Folija na sebi ima sloj ljepila kojima se kvalitetno i čvrsto spajaju spojevi na preklopima folija. Na taj način je povećan učinak druge jednako bitne funkcije paropropusnih folija, a to je zaustavljanje prodora vjetra kod ventiliranih krovišta u dio potkrovlja u kojem se nalazi izolacijski materijal. Kod nekih termo izolacijskih materijala koji se koriste u termo izolaciji potkrovlja, prilikom laganih vibracija s vremenom dolazi do raslojavanja čestica i gubitka funkcije izolacije. U isto vrijeme sprječava širenje čestica izolacijskih materijala u prostor potkrovlja.

Zbog svojih karakterističnih slojeva, čvrstog ljepila, specijalno obrađenim rubom folije, ista je pogodna i za krovove do 10 stupnjeva nagiba.

Prilikom rada na krovištima svakako je vrlo važno obratiti pažnju na sigurnost sebe i svojih zaposlenika.

Za siguran i ugodan rad na krovištima tvrta Wurth je pripremila Zaštitne cipele specijalno razvijene za krovopokrivače. Cipela je napravljena od elastične vodonepropusne kože sa kompozitnim zaštitama za taban i prste te sa specijalnim protukliznim višeslojnim poliuretanskim potplatom.

Za rad na visinama potrebno se dobro privezati, a opet imati dovoljno slobode za nesmetan rad. Za takve situacije tvrtka Wurth je pripremila setove zaštitne opreme za rad na visini Profi set 2 i Profi set plus.

Profi set 2 je opremljen vrlo ugodnim sigurnosnim uprtačom, spojnim elementom (uže) u dužini 15 metara koje završava sa trakastim amortizerom pada te sa transparentnim koferom. Set je testiran i odobren za nosivost do 125 kg.

Profi set plus je opremljen istim uprtačom kao i Profi set 2, a spojni element (uže) ima još na sebi pomični dio za regulaciju duljine 1 – 15 metara, trakasta omča od 1,5 m te transparentni ruksak.

Stručni tim Wurth Hrvatska d.o.o.
damir.rocic@wuerth.com.hr
Tel: 0800 2000 15

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja