PRETRAŽI
MATERIJALI

Originalan i jedinstven Ultratop Loft sustav u prostoru „Centra za dizajn Promo 21“

Živjeti i raditi u prestižnom okruženju rezultat je izbora koji naglašava osobnost i daje karakter prostoru. Pri odabiru rješenja za podove zbog izrazitog vizualnog efekta koji naš prostor podiže na novu razinu, odlučili smo se za Mapei ULTRATOP LOFT.

Projekt Centar za dizajn Promo 21 u poslovnoj zoni Logorište, svečano je otvoren u srpnju 2017. godine i obuhvatio je izgradnju te opremanje modernog objekta za razvoj grafičkog dizajna, edukaciju postojećih i potencijalnih kupaca te vlastitog osoblja. Sam objekt – poslovna kuća je izuzetno značajan  po svom vanjskom izgledu i unutarnjoj strukturi za cijelu koncepciju projekta.

Radi se o niskoenergetskoj gradnji razreda A+ i sve mjere energetske učinkovitosti maksimalno su primijenjene.

Pri realizaciji projekta važna nam je bila podrška tvrtke Mapei Croatia koja nam je pružila savjetovanje u svim fazama, od idejne faze projekta pa sve do završnih radova, pružajući tehničku podršku izradom odgovarajućih tehnoloških smjernica, izradom kalkulacija troškova i sudjelovanjem pri izvođenju radova.

Kada smo krenuli u projekt izgradnje i opremanja „Centra za dizajn Promo21“ u suradnji sa našim projektantima rukovodili smo se idejom kako bi arhitektura trebala buditi čovjeka, a ne ga uspavljivati preokupacijom samom sobom i svojim formalnim elementima. Prostor u koji se od samog začetka rada – skiciranja – polako kodira prozračna lakoća i fluidnost. Našu poslovnu zgradu projektanti su smjestili u kocku, koja je kao geometrijski oblik neutralan, centralne orijentacije, te tako ne određuje jasno kretanje kroz prostor i njegovo korištenje. Korištenje proizlazi iz međuodnosa kvadrata i kružne jezgre koja se u njemu nalazi. Taj međuodnos ne stvara stroge funkcionalne odnose u korištenju, već samo stvara različite karaktere fluidnog prostora koji svoju namjenu dobivaju načinom na koji su korišteni: multimedijalna dvorana, uredi, radionice, radna mjesta…Tako kuća gradi samu sebe, tako ona dopušta budućim korisnicima da je sami nadopunjuju i stvaraju svoje mjesto.

 

U izgradnji nove zgrade „Centar za dizajn Promo 21“ sudjelovao je i Mapei

Cjelokupno uređenje prostora „Centar za dizajn Promo21“ realizirano je u skladu s načelima održivog razvoja i najboljim praksama struke u niskoenergetskoj gradnji. Cementni sustav ULTRATOP LOFT u posljednje vrijeme nalazi sve veću primjenu zbog svojih brojnih karakteristika te zanimljivog i neponovljivog izgleda.

Nakon tri probna uzorka odlučili smo se za jednu opciju sive boje i zahvaljujući MAPEI tehnologiji izabrali smo najprimjereniju nijansu u gotovom prostoru, jer se miješanjem boja omoguće velik izbor nijansi što u konačnici daje jedinstven završni izgled. Posebnost ovog sustava njegova je jedinstvenost, tj. unikatnost.

Ultratop Loft – kada podovima i zidovima oživimo prostor

Danas je iznimno važno istaknuti se, biti originalan, imati nešto jedinstveno. U moru već puno puta korištenih rješenja teško je naći nešto što nitko nema, nešto unikatno. Vodeći se tom činjenicom, Mapei je razvio ULTRATOP LOFT sustav koji je već s prvim izlaskom na tržište zadobio velike simpatije projektanata, dizajnera interijera i investitora te postaje sve traženiji sustav naše lepeze mogućih rješenja za podove.

ULTRATOP LOFT je sustav mikrocementnog poda (microtopping) koji se izvodi korištenjem jednokomponentne cementne paste koja se na pod nanosi gletanjem. Nanosi se u ukupnoj debljini do 2 mm u dva sloja. Posebnost ovog sustava njegova je jedinstvenost, tj. unikatnost. S obzirom da se korištenjem ULTRATOP COLOR PASTE u boji može dobiti iznimno mnogo boja, u prostoru je moguće imati podove i zidove kakvi nigdje drugdje ne postoje. Ovaj sustav ovisi i o mašti izvođača pa slobodno možemo reći da jednom nogom ulazi u sferu umjetnosti. ULTRATOP LOFT sustavi primjenjivi su na podovima, korištenjem proizvoda ULTRATOP LOFT F, ali i na zidovima, korištenjem proizvoda ULTRATOP LOFT W.

ULTRATOP LOFT W ugrađuje se na prethodno pripremljenu površinu koja je obrađena temeljnim premazom ECO PRIM GRIP, dok se ULTRATOP LOFT F ugrađuje na površinu pripremljenu temeljnim premazom PRIMER SN.

Ovakvi sustavi pogodni su za radne i izložbene prostore, hotele, restorane, SPA centre te stambene prostore. Prednosti sustava ULTRATOP LOFT mnogobrojne su. Riječ je o proizvodu koji se isporučuje već pripremljen za upotrebu (potrebno je samo dodati vodu), lako se nanosi, može se koristiti pri izvedbi novih podova kao i za obnovu postojećih, može se ugrađivati na horizontalne i vertikalne površine, pogodan je za stambene i poslovne prostore, nudi velik izbor mogućih varijacija boja, a površine koje su izvedene ovim sustavom vrlo brzo spremne su za upotrebu.

Potrošnja proizvoda ULTRATOP LOFT je mala i iznosi svega 0,7 – 1 kg po sloju, a sustavi se mogu završno obraditi nekim od zaštitnih lakova iz
MAPEFLOOR FINISH linije proizvoda. Osim učinka zaštite, zaštitnim premazima ostvarujemo i različite estetske efekte na površini ovisno o odabranom premazu (matirani, polumatirani ili sjajni izgled površine). Bez obzira radi li se o podovima koji imaju dekorativni karakter, prostorima namijenjenima za lagana opterećenja, podovima za ekstremno velika opterećenja ili podovima koji trebaju udovoljiti zahtjevima proizvodne industrije i izdržati visoka kemijska i mehanička opterećenja, Mapei je razvio lakove za sve navedene potrebe.

Prednosti Ultratop Loft sustava:

 • pogodan je za sve podloge: horizontalne, vertikalne i stropove
 • moguće je dobiti „oblačasti”, jednobojni ili tonirani izgled
 • miješanje boja daje beskonačan broj nijansi
 • jednostavan je za pripremu i nanošenje
 • ima visoku čvrstoću i otpornost na abraziju
 • pogodan je za različite namjene prostora – od stambenih do trgovačkih s intenzivnim pješačkim prometom
 • moguće ga je koristiti za sanaciju postojećih podova kao i za izvođenje novih
 • otporan je na UV zrake
 • ugodan je na dodir
 • jedinstvenog je izgleda
 • jednostavan je za održavanje
 • jedinstven je, moderan i jednostavan.

Gdje ga je moguće koristiti:

 • u stambenim prostorima
 • u restoranima i hotelima
 • u muzejima i galerijama
 • u prodajnim i izložbenim prostorima
 • u wellness i spa centrima.

 

Mapei podrška projektantima, izvođačima i investitorima

Pri izboru optimalnog sustava za vaše podove, svojim znanjem, iskustvom te besplatnim savjetima, na raspolaganju vam je Mapei Tehnička služba. Od pripreme idejnog projekta, pa sve do realizacije, pružaju podršku kroz izradu tehnoloških rješenja, izradu troškovničkih opisa te sudjelovanjem u izvedbi podova kroz podršku izvođačima. Kontinuirano organiziraju edukacije za projektante i izvođače kako bi pružili adekvatne i kvalitetne informacije svojim partnerima.

Gradimo za budućnost – jedan je od Mapei slogana, a svi njihovi sustavi razvijeni su kako bi što dulje trajali na zajedničko zadovoljstvo svih sudionika procesa izvedbe podova na bazi smola i cementa.

Za više informacija o navedenim proizvodima unutar ovog članka, kontaktirajte Mapei na tehnika@mapei.hr, a pripadajuće tehničke listove možete naći na stranicama: www.mapei.hr

Goran Korać

Podijeli:
 • googleplus
 • linkedin
 • mail

Autor: promogradnja