PRETRAŽI
INTERIJERI

Predstavljamo studio Armano Linta

Domaći produkt dizajn u skladu je s vremenom i svjetskim trendovima, što pokazuju i proizvodi s kojima se domaći dizajneri predstavljaju diljem svijeta i na raznim sajmovima i izložbama.

I dalje potičemo priču o hrvatskom dizajnu i onom u regiji i predstavit ćemo vam na našim stranicama dizajnere koji su sa svojim proizvodima i serijama proizvoda nagrađeni prestižnim svjetskim nagradama za dizajn poput Red Dot-a, ICONIC Awards-a, German Design Award-a, IF Design Award-a i ostalih nagrada.

Predstavljamo vam studio Armano Linta koji se bavi arhitekturom, dizajnom interijera i produkt dizajnom. Bez obzira na raznolikost projekata, cilj je uvijek isti: stvoriti ambijent koji će pomoći čovjeku da se osjeća dobro. To znači da kuća, prostor i namještaj trebaju doprinijeti užitku i psihofizičkom zdravlju korisnika, ali i međuljudskim odnosima i zaštiti okoliša.

Tranquilic stolići

Naziv proizvoda: Tranquilic, Dizajner: Armano Linta, Proizvođač: Armano Linta
Transparentni akrilni stolić unosi mirnu zaigranost u Vaše prostore. Njegova preciznost sjaji na svakoj plohi i bridu koje miluje svjetlost. Stolići su spoj elegancije i modernog načina života.

Stolići “Ab Ovo”
Što se dogodi kad sami biramo svoja osjetilna iskustva, svakog dana, ab ovo?

Osjetila su prvenstveni način putem kojega ljudi doživljavaju svijet. Postoje od samoga početka, ab ovo (“od jajeta”). Ovi jajoliki stolovi od hrastovih daščica dolaze u tri veličine (š83xd56xv65, š107xl72xv50, š130xd88xv35) i služe kao podloge za osjetila. Sfere/žumanjci/osjetila potiču interakciju te ih se može premještati iz stola u stol. Sfere se razlikuju po osjetu koji pružaju. Metalna (polu)sfera/tegla za začine predstavlja okus. Dublja metalna zdjela s batićem omogućava stvaranje zvuka. Gotovo zatvorena staklena sfera sa štapićima u mirisnoj vodi širi mirise kroz prostor. Sfera s pletenom vunenom ovojnicom je naglašeno taktilna, a u sebi sadržava posudu za spremanje stvari. Sfera-svjetiljka podržava osjet vida bez obzira je li dan ili noć. A staklena sfera/kuglasti akvarij predstavlja šesto čulo – intuiciju, život. Tako nam stolovi daju priliku da obogatimo život iznova birajući osjetilne doživljaje svakoga dana, ab ovo.

OPIP i SHUM su taktilna i auditivna varijanta igre memory.

Doživljaj OPIPa i SHUMa počinje uranjanjem u kontakt s prirodom: vađenjem 16 drvenih pločica (OPIP), odnosno 16 drvenih kockica (SHUM) iz pamučne vrećice.
Zatim dolazi faza otkrivanja: pločice su s jedne strane glatke, a s druge strane su okviri za različite materijale zanimljive na dodir. I kockice su svojevrsni okviri: udubljene su i sadrže različite materijale koji proizvode različite zvukove kad se protresu.

Međutim ti fini, rukom rađeni, drveni predmeti nisu samo okvir za materijale, nego i za našu percepciju: za trenutak u kojem prebacimo pažnju na dodir prsta s OPIPom i «dodir» uha sa SHUMom.
To je trenutak koji poklanjamo sebi, slobodan od žurbe svakodnevnog života, slobodan od vizualne hiperstimulacije tipične za naše društvo. Trenutak posvećen finim osjetima, ali i druženju, igranju, iznenađenju, smijehu i povezivanju s drugima.
Zato nismo dizajnirali i izrađivali OPIP i SHUM samo kao taktilnu i auditivnu igru (varijante igre memory), nego i kao poziv da živimo malo ljepše i svjesnije.

Projekti Armano Linta su vrlo raznoliki i namjenom i stilom jer su uvijek rađeni po mjeri korisnika, kao što se vidi na www.armanolinta.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja