PRETRAŽI
VIJESTI

Predstavljanje projekta „Centar za dizajn Karlovac – Promo21“

U utorak 15.ožujka u Obrtničkom centru Karlovac održat će se Press konferencija povodom predstavljanja projekta „Centar za dizajn Karlovac – Promo21“ i potpisivanja ugovora o zajedničkom financiranju projekta održive gradnje „Izgradnja niskoenergetske poslovne zgrade“ davanjem sredstava subvencije od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH.

Uz predstavnike Proma 21 Press konferenciji će prisustvovati: dipl. oecc Miroslav Seljan, tajnik obrtničke komore Karlovačke županije,  Sven Müller , direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Tomislav Franko, product Manager SEE Wienerberger, dipl.ing arh. Irena Jurin iz arhitektonskog ureda ADRIA – PROJEKT, Ada Kezić dizajnerica i predsjednica ZzID-a (Zajednica za ind. dizajn pri HGK) te predstavnik Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

U desetoj godini uspješnog izlaženja časopisa Promo Gradnja i petnaestoj godini postojanja agencije novog vremena “Promo21“, kako bi ostvarili svoju viziju razvoja pokrenuli smo projekt „Centar za dizajn“ koji obuhvaća izgradnju i opremanje modernog objekta za razvoj grafičkog dizajna, edukaciju postojećih i potencijalnih kupaca te vlastitog osoblja.

centar_za dizajn_promo21

Predstavljamo Vam naš investicijski projekt „Centar za dizajn“ koji je smješten u poslovnoj zoni Logorište, 3 km južno od centra Karlovca. Radovi na izgradnji objekta su započeli početkom studenog 2015.

Kako bi dali svoj doprinos zaštiti klime, pri izgradnji vlastitog poslovnog objekta, okrenuli smo se potrazi za održivim, ekološkim i energetski učinkovitim sustavima i konceptima gradnje. Najviše nas se dojmio koncept e4 tvrtke Wienerberger najvećeg proizvođača opeke u Hrvatskoj i svijetu koji objedinjuje upravo ono što smo tražili: energetski efikasno rješenje kroz moderan sistem gradnje opekama koje štede energiju, ekonomičnu gradnju koju si možemo priuštiti, ekologiju kroz uporabu prirodnih materijala od gline te obnovljivih izvora energije i naravno emocije jer želimo da je objekt građen zdravim materijalima gdje će nam biti ugodno i komforno u sva četiri godišnja doba. Stoga je prvi od partnera koji nas je podržao u ovom projektu upravo bila tvrtka Wienerberger, vodeći proizvođač opeke u Hrvatskoj i Europi.

 

Sam objekt – poslovna kuća je izuzetno značajan po svom vanjskom izgledu i unutarnjoj strukturi za cijelu koncepciju projekta. Objekt je predviđen u obliku kocke, korisne površine preko 200 m² i energetski je izuzetno učinkovit. Vanjski izgled objekta se savršeno uklapa u okoliš.

Novi poslovni prostor će svojom veličinom i sadržajem omogućiti veće promidžbene kampanje, nadopunjene edukacijom, stručnim seminarima te predavanjima vezanim uz proizvod u kampanji. Zamišljeno je i dovođenje gostiju predavača, sveučilišnih profesora, umjetnika, a vezano uz tematiku koja je aktualna, a može biti vezana uz razvoj lokalne zajednice i djelatnost raznih udruga.

U konstruktivnom smislu gradnja se izvodi kao moderno zidana konstrukcija od opečenih blokova, a izabrana je POROTHERM PROFI brušena opeka, prirodni i ekološki prihvatljiv proizvod koji se s pravom još može nazvati i proizvodom budućnosti, jer je već danas postigao ono što će biti standard 2020. godine. Wienerbergeru je već sada uspjelo ostvariti budućnost u sadašnjosti.

centar_zadizajn3U ovom projektu radi se o niskoenergetskoj gradnji i mjere energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije bit će maksimalno primijenjene.

POROTHERM PROFI opeka je precizno brušena s obje strane kontroliranim kompjuterskim procesom te je izrađena od prirodnih proizvoda – gline, pijeska i piljevine, a nakon uporabe može se 100% reciklirati. Zidanje opeke je vrlo jednostavno, brzo i precizno. Isto tako nije zanemarivo da Porotherm Profi sistem osigurava čisto gradilište s minimalnom upotrebom alata, jednostavnu logistiku, a brzo i jednostavno zidanje omogućuje ekonomično građenje kroz sva četiri godišnja doba.

czd_053

POROTHERM PROFI kao vezivo rabi revolucionarno POROTHERM Dryfix.Extra ljepilo. Nanošenje veziva je vrlo jednostavno i lako te na taj način osigurava iznimnu brzinu gradnje, a zbog izbjegavanja „hladnih mostova“, omogućuje maksimalnu toplinsku zaštitu. Zidanje Porotherm Dryfix.Extra moguće je i zimi do -5 °C.

U vremenu kad je arhitektura samo puko spajanje zidova i krovova na iste, a istovremeno svi žele biti originalni i drugačiji, originalnosti nema. Jer tamo gdje svi pokušavaju biti originalni i drugačiji, svi su isti, a drugačiji je onaj koji to ne pokušava.

Kocka kao geometrijski oblik je neutralan, centralne orijentacije, te tako ne određuje jasno kretanje kroz prostor i njegovo korištenje. Oblikom, materijalima, tehnologijom i položajem objektu osiguravamo niskoenergetski razred A+.

Važno je napomenuti da energetska efikasnost ne ovisi samo o odabiru materijala za gradnju već da je važno analizirati lokaciju, orijentaciju te oblik objekta, definirati konstruktivna rješenja, iskoristiti toplinske dobitke i zaštititi se od pretjeranog osunčanja te korisititi energetski efikasan sustav grijanja, hlađenja i ventilacije. Uz malo promišljanja te nekoliko faktora koje je potrebno zadovoljiti kao što su energija (energetska efikasnost), okoliš (obnovljiva energija), emocije i zdravlje (kvaliteta življenja) te ekonomija (pristupačna cijena) možemo izgraditi kuću koja će zaista biti stvorena po mjeri čovjeka.

centar_zadizajn2

Za uspješno ostvarenje ovog projekta bio je ključan i odabir arhitekta. Osobe koja će znati viziju i ideje pretočiti u stvarnost. Tim od dvoje mladih arhitekata (Adria-projekt d.o.o.) savršeno se nadopunjuje u realizaciju planova u ovom projektu.

“Kući treba dopustiti da postane i bude ono što treba biti – poslovna kuća u Karlovačkom poslovnom parku, neopterećena ambicijama reprezentacije i natjecanja ega na tržištu hrvatske poslovne arhitekture. Ova poslovna zgrada (kocka) obučena je u odsječak neba. Ona se tako skriva i šuti, odbijajući dijalog jezikom “suvremene“ arhitekture.” Adria-projekt

Nadamo se da ćemo kroz realizaciju ovog projekta i izgradnju multifunkcionalne poslovne kuće stvoriti uvjete za značajni iskorak na tržištu grafičkog dizajna, promocije i edukacije u tom području. Nastavak priče o izgradnji “Centra za dizajn” slijedi u posebnom izdanju časopisa Promo Gradnja koji pripremamo za ovu godinu.

O NAMA

Spajajući znanja i dugogodišnje iskustvo u promidžbenim aktivnostima i grafičkom oblikovanju upustili smo se 2000. godine u izazov osnivanja vlastite agencije, agencije novog vremena, PROMO 21.

Uspješni vlastiti projekti (PROMO izlog, PROMO Gradnja) i kvalitetna suradnja s renomiranim tvrtkama dokazuju našu profesionalnost i ozbiljnost pri obavljanju marketinškog posla i jamče odličan partnerski odnos.

Naš rad odlikuju: razumijevanje klijentovih potreba, razvijanje zajedničke strategije te kvalitetan, individualni nastup na tržištu.

Kako bi ostvarili svoju viziju razvoja pokrenuli smo projekt “Centar za dizajn Karlovac – Promo 21” koji obuhvaća izgradnju i opremanje modernog objekta za razvoj dizajna, te edukaciju postojećih i potencijalnih kupaca te vlastitog osoblja.

Započeli smo suradnju sa obrazovnim institucijama koje u svom programu imaju smjerove grafičkog dizajna kako bi kroz kreativne radionice, stručne seminare i tematska predavanja u sklopu Centra u suradnji sa strukovnim profesorima izdvojili učenike koji pokazuju potencijal te im na taj način olakšali daljnje školovanje kroz neki od oblika stipendiranja školarine.

Promo21

www.promogradnja.hr
www.promoizlog.net
E: promo21@promo21.hr, T: 047 43 21 43, T: 01 38 79 840

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja