PRETRAŽI
OIE

Promo21 predstavio u Parizu projekt „Centar za dizajn Promo21“

U petak 9.3.2018., u sjedištu OECD-a u Pariza, predstavili smo naš projekt Centar za dizajn Promo21 i podijelili iskustvo u povećanju energetske učinkovitosti kao dio projekta zaštite okoliša i energetske učinkovitosti u Hrvatskoj.

Radilo se o dijalogu o regionalnoj politici u malim i srednjim poduzećima u zelenoj ekonomiji. Uz visoke predstavnike Europske komisije bili su tu predstavnici različitih agencija za malo i srednje poduzetništvo iz zemalja članica EU i OECD kao i ministarstava te međunarodnih organizacija i privatnog sektora.

OECD je referentna točka Europskoj uniji, UN-u i drugim međunarodnim subjektima i institutima zbog velike ekspertize na području gospodarstva i razvitka, a koja se gradi na temelju kontinuirano provođenih  istraživanja i analiza.

Nositelji politike sve su više zainteresirani za postizanje kontinuiranog ekonomskog rasta i razvoja bez štete za okoliš. Smanjenje utjecaja na okoliš malih i srednjih poduzeća predstavlja jedan od ključnih čimbenika u tom pogledu s obzirom da male i srednje tvrtke čine veliku većinu poslovnog stanovništva.

Projekt „Centar za dizajn Promo21“ smješten u poslovnoj zoni Logorište, Karlovac u Republici Hrvatskoj, koji je jedan od prvih primjera niskoenergetske poslovne gradnje u Karlovačkoj županiji. Važna podrška u ovom projektu je ona od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH.

Organizacija za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD)

Organizacija za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) međunarodna je organizacija, i ujedno konzultativni forum, koja okuplja države najrazvijenijih gospodarstava svijeta. Ciljevi OECD-a su podizanje životnog standarda, povećanje zaposlenosti, održanje financijske stabilnosti, podrška održivom razvitku te općem rastu svjetske trgovine. OECD je osnovan 30. rujna 1961. godine, kada je OECD-ova konvencija iz 1960. stupila na snagu.

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja