PRETRAŽI
VIJESTI

Salone del Mobile. 2018 – Veliki sajam namještaja u Milanu

Sajam se održava od 17. do 22. travnja. Ovaj sajam predstavlja pokretačku snagu u području vještina i kreativnosti, mjesto gdje se povezuju proizvođači i dizajneri, mjesto gdje se kreacije pretvaraju u stvarnost i, naravno, mjesto gdje se kreira budućnost.

Sajam namještaja u Milanu je po prvi put održan 1961. godine sa ciljem izvozne promocije talijanskog namještaja. Vrlo brzo, prerastao je u internacionalni sajam namještaja i vodeći događaj u struci koji je prošle godine okupio preko 340.000 učesnika iz preko 165 zemalja. Ove godine se očekuje preko 2000 izlagača na izložbenoj površini od preko 200.000 kvadrata koji će prikazati proizvode i rješenja za svakodnevni život sa vizijom budućnosti objedinjujući dizajn, tehnologiju, fleksibilnost i održivost.

Na sajmu možete vidjeti: spavaće sobe (tradicionalne, moderne, hotelske…), krevete (na kat, sklopive, metalne standardne, moderne,…), ormare (klasične, moderne, regale, ugradbene, klizna i ostala vrata…), dnevne sobe i blagavaonice (tradicionalne, moderne i modularne dnevne sobe, biblioteke od raznih materijala), namještaj za predsoblja (tradicionalni i moderni…), dječje spavaće i dnevne sobe, namjenski namještaj (od stakla, kože, kamena, mramora, koktel, radio, TV i hi-fi kabinete, tradicionalna i moderna ogledala, ormari za cipele), stolove i stolice od različitih materijala raznih vrsta i namjena, namještaj od ratana, vrtni namještaj otporan na nepovoljne vremenske uvjete, tapecirani namještaj (tradicionalne i moderne fotelje, madrace, sofe, stolice za ljuljanje…) i još mnogo toga!

Paralelno sa sajmom namještaja održavaju se:

  • Internacionalni sajam opremanja i pribora koji je predstavljen kroz tri stilske kategorije: klasika, proizvodi dizajnirani sa akcentom na funkcionalnost, te xLux segment posvećen vanvremenskom luksuznom opusu (pribor, satovi, jastuci, koža i krzno za opremanje, tepisi, staze, tapiserije, predmeti od keramike, stakla, mramora, metala, porculana, srebra, tekstila, voska, drveta, kućni tekstil od posteljine i plahti do zavjesa i kupaonskog tekstila…).
  • EuroCucina (tehnologija za kuhinje) izlagači će odrediti trendove opremanja budućih kuhinja koje će prije svega biti multifunkcionalno i profesionalno mjesto (kuhinje i pribor za opremanje, metalne, kuhinje od drveta, lakirane, lamelirane plastikom, kuhinje od kamena…).
  • International Bathroom Exhibition (izložba posvećena opremanju kupaonica) prikazati će spektar proizvoda i rješenja kao odgovor na sve prisutniji zahtjev tržišta za izuzetnim performansama (kupaonski namještaj i pribor, kade, slavine, radijatori, sanitarije, saune, turska kupatila i spa, tuš kabine, zidni i podni pokrivači…).
  • SaloneSatellite je jedna od pratećih manifestacija koja je posvećena mladim dizajnerima i njihovim idejama. Poseban žiri istaknutih stručnjaka iz struke ocjenjuje prijavljene radove i bira prva 3 pobjednika kojima će pripasti i značajna financijska nagrada.

Goran Korać

www.salonemilano.it

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja