PRETRAŽI
MATERIJALI

Skladišne police velikog kapaciteta

Ovdje bi predstavili skladišne regale s ručnom manipulacijom robe (stavljanje i vađenje robe iz regala), ali koji zbog veće nosivosti mogu biti osnova skladišta velikog kapaciteta i velike visine.

proman_28_03Osnovni kriteriji za postavljanje skladišnih regala su: težina robe, dimenzija pakiranja (paleta, kutija, komada), visina skladištenja i način stavljanja robe u regal (viličarem ili ručno). Sistem se sastoji od vijčano sastavljenih stranica, nosača s utorom za ispune i od ispuna polica. Ispune mogu biti drvene, limene ili rešetkaste. Rasponi nosača (širina polica) su standardno do 2,1 m, za veće raspone koristimo jače tipove regala. Korištenjem elemenata raznih dimenzija po dubini, visini i širini, moguće je potpuno iskoristiti volumen raspoloživog prostora.

proman_28_01proman_28_02proman_28_04Visina skladištenja može se postići izradnjom višekatnog regalnog sistema gdje se na svaka 2,2-3 m visine postavlja podest za hodanje i manipulaciju robom. Dizanje robe na gornji podest, ili njeno spuštanje, može se izvesti viličarem ili liftom. Djelatnici na podest dolaze stepeništem ili liftom. Broj polica u regalima ovisi o dimenzijama robe. Na mjestu dizanja robe može se postaviti ojačana konstrukcija s vratima. Vanjske strane regala se zatvaraju mrežom ili perforiranim panelima kako bi se spriječilo padanje robe s visine. Podovi podesta izvode se od lima (punog ili perforiranog), drvenih ploča (iverica, osb, puno drvo) ili čeličnih rešetki.

proman_28_05proman_28_08proman_28_07Visoki regali bez podesta, ali za ručnu manipulaciju robom, mogu standardno biti do 9 m visine. Radni hodnici su obično širine prilagođene komisionom viličaru, koji se kreće hodnikom i diže djelatnika do pozicije za uzimanje ili stavljanje tražene robe. Za robu visokog obrtaja cijeli sistem uzimanja i spremanja može se i automatizirati.

proman_28_06

PROMAN d.o.o.
Hlebinska 1, 10000 Zagreb
Telefon/telefax: 01/29 21 575,
Mob: 098/819 153
E-mail: croatia@proman.eu, info@kardum.hr

www.proman.hr
www.proman.cz

 

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja