PRETRAŽI
VIJESTI

Sretan Božić i sve najbolje u novoj 2020. godini!

Dragi posjetitelji, svima vama i vašim bližnjima uredništvo portala promogradnja.hr od srca želi sretnu i uspješnu novu 2020. godinu.

Privodimo još jednu godinu kraju. Dolazi vrijeme blagdana u kojem se veselimo, družimo i uživamo u pravoj blagdanskoj atmosferi. Na kraju svake, pa i ove godine, zbrajamo rezultate, uspjehe, neuspjehe, dojmove i podvlačimo nekakve virtualne crte o godini koja je iza nas.

Graditeljstvo RH, dakle, i u 2019. godini bilježi rast, no ove godine je kriza radne snage u graditeljstvu dosegla vrhunac jer su kvote za strance potrošene, a prema nekim saznanjima s terena, broj radnika koji nedostaje u graditeljstvu penje se i do 30 tisuća.

U HGK-u kažu da se pod utjecajem stabiliziranja gospodarskog rasta oporavak ubrzava, čemu svakako doprinose raspoloživa sredstva iz fondova EU-a te porast stanogradnje uvjetovan niskim kamatnim stopama i poticajnim državnim mjerama.

Prema dinamici izdavanja građevinskih dozvola naznake su da će u idućem razdoblju jačati, i to nešto više na obalnom dijelu nego u kontinentalnoj Hrvatskoj. Posljednjih godina Hrvatska se tek priključuje europskim trendovima u izdavanju građevinskih dozvola za zgrade, pri čemu izrazitije zaostaje u dinamici izdavanja dozvola za nestambene zgrade.

  1. donosi nam i novu zakonsku obavezu, a to je primjena nearly zero building standarda u novogradnji i rekonstrukciji.

Još jedna uspješna godina je iza nas, zato Vam dragi partneri i čitatelji, želimo najtoplije zahvaliti na ukazanom povjerenju i inspiraciji da kreiramo časopis koji informira, savjetuje te donosi i edukativne tekstove koje će Vam, nadamo se, pomoći u poslu. Promo Gradnja će i dalje  nastaviti promicati poduzetništvo, podizati svijest o važnosti energetske učinkovitosti, održivih rješenja i nužnosti korištenja obnovljivih izvora energije.

U 2020. godini želimo Vam ispunjenje vaših privatnih i poslovnih ciljeva. Neka Vam zato 2020. donese još veću poslovnu sigurnost i još bolje financijske rezultate.

U ime Promo21 te u svoje osobno ime, želim svima sretan Božić i uspješnu novu 2020. godinu! Vaš Goran Korać

 

 

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja