PRETRAŽI
INTERIJERI

TECE Seal System – novi standard u izolaciji za TECE odvode i tuš kanalice

S brtvenim sustavom Seal System TECE nudi instalaterima i keramičarima ispitanu sigurnost kod priključka kompozitne izolacije na TECEdrainpoint S odvode i TECEdrainline tuš kanalice. Uspješno je ispitano i certificirano 50 izolacijskih proizvoda renomiranih proizvođača. Uz to ispitane su funkcionalna sigurnost (nepropusnost) proizvoda izolacije u spoju s TECE proizvodima za odvodnju. Listu svih certificiranih kompozitnih izolacija, moguće je preuzeti na www.sealsystem.net

Polica osiguranja za podne odvode

Tehnički razvoj ponekad je teško popratiti odgovarajućim normama pa tako i u području podnih odvoda u kupaonicama i sanitarnim prostorima. Iako je trend ugradnje tuš kanalica i podnih sifona u usponu, pojavio se nedostatak normativnih podloga, a ponuda proizvoda je vrlo široka. Neizbježno se postavlja pitanje: Da li je to i nepropusno? I što ako nije?

Seal System pozabavio se ovim problemom i ponudio rješenje: s opsežnim kombiniranim ispitivanjima proizvoda vodećih proizvođača kod tuš kanalica, točkastih odvoda i različitih izolacija u spoju, sada arhitekti i izvođači mogu biti sigurni: „Nepropusno je!“

Seal System kombinira 17 proizvoda renomiranih proizvođača izolacijskih sustava s novim proizvodima iz profesionalne kućanske tehnologije. Kod proizvoda izolacijskih sustava zastupljene su polimerne disperzije, jedno i dvokomponentne kombinacije plastika-cement-mort, brtvene staze i tekuća plastika. Kod tuš kanalica zastupljene su kanalice od plemenitog čelika sa ili bez vidljivog ruba, kanalice za prirodni kamen, ravne ili kutne kanalice, kanalice za suhu ugradnju ili za direktnu ugradnju na zid ili u sredini prostorije, posebno plitke tuš kanalice pogodne za renoviranje kao i kanalice s posebno velikim učinkom odvodnje i DN70 odvodom za kanalizaciju.

Brtvena traka za certificiranu tuš kanalicu

Seal System traka od butilkaučuka brtvi na prijelazima između estriha i prirubnice od plemenitog čelika na tuš kanalici.

Brtvena traka se lijepi preklopno i osigurava nepropusnost uz sve ostale ispitane elemente izolacije.

Brtvena manšeta za certificirani točkasti odvod

Seal System brtvena manšeta ulaže se u još vlažan prvi sloj izolacije i premazuje se još jednim slojem.

Ispitivanje ispod vode: Iz prakse – za praksu

Ispitivanje i certificiranje Seal System-a je provedeno u nezavisnom institutu Kiwa TBU prema, u Republici Njemačkoj, valjanim ispitivačkim načelima građevinskog nadzora. Vodonepropusnost je ovdje ispitivana i dokazana ispitivanjem u bazenu. U ispitnom bazenu ugrađene su različite tuš kanalice odnosno točkasti odvodi koji su onda kombinirani s brtvenom trakom odnosno brtvenom manšetom i određenim izolacijskim sustavom. Dvadeset centimetara visok stupac vode, više je tjedana opterećivao odvode, brtvene elemente i izolaciju u spoju.

9 ponuđača s 12 proizvoda tuš kanalica i podnih odvoda
17 ponuđača s 50 različitih izolacijskih sustava
12 x 50 = 600 * (certificiranih kombinacija)

TECE d.o.o.

Fallerovo šetalište 16, HR-10 000 ZAGREB

Tel: +385 1 3079-000, Fax: +385 1 3079-048

E-mail: info@tece.hr, www. tece.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja