PRETRAŽI
INTERVJU

U ljude treba ulagati kako sa znanjem tako i sa nagrađivanjem za odrađeno

Intervju: Vedrana Vukelja, predsjednica nadzornog odbora Dip Commerce d.d.

Dip Commerce d.d. poduzeće je koje pod ovim nazivom posluje nepunih 30 godina, ali je već preko 46 godina na istoj lokaciji čime se iznimno ponosi. Posluju u vlastitom prostoru uprave, trgovine i skladišta. U Dip Commerce-u ističu kako je prodaja građevinskog materijala renomiranih proizvođača njihova prednost i glavna djelatnost. Snaga tvrtke su blizina trgovina, dostupnost i stručnost prodajnog osoblja uz dostavu na adresu te optimalan omjer dobivenog i plaćenog za obavljenu kupnju koja će vam uštedjeti i vrijeme i novac.

Asortiman kojeg imaju u ponudi je: kompletan materijal za izgradnju objekta, fasadni sustavi, crijep, keramičke pločice, parketi, laminati, tepisi, tepisoni i pvc obloge, sanitarije, kupaonski namještaj, tuš kade i kabine, rasvjeta, elektromaterijal, vodomaterijal, oprema za centralno grijanje, boje i lakovi, ručni i elektro alat, vijci, vrtni program i brojni drugi materijali.
„Fokus će nam definitivno biti na marketingu i oglašavanju tj. na pokretanju novih alata putem kojih ćemo dolaziti do većeg broja potencijalnih kupaca i investitora…“ kaže Vedrana Vukelja, predsjednica nadzornog odbora Dip Commerce-a. Osim o novostima iz Dip Commerce-a, s gospođom Vukeljom razgovarali smo i o osnovnim područjima djelatnosti i razvojnim planovima za budućnost.

 

Dip Commerce d.d. ima dugogodišnju tradiciju. Vi ste druga generacija u obiteljskoj tvrtki, koliko je zapravo teško ili lako raditi u obiteljskom okruženju?
V.V.: Smatram da je velika prednost raditi u obiteljskom okruženju jer osim neprocjenjivog iskustva koje imaju naše prethodne generacije imamo i izuzetno veliku potporu i oslonac od strane obitelji.

Prije 2 godine otvorili ste novi prodajni centar Dip Commerce u centru Ogulina. Kakva su iskustva i kako bi ocijenili rad?
V.V.: U devetom mjesecu biti će godišnjica otvorenja centra, točnije dvije godine od predstavljanja novoga centra i asortimana. Iskustva su pozitivna, kupcima se sviđa raznolikost ponude i činjenica da na jednom mjestu mogu pronaći sve što im treba.

Gdje su sve locirane vaše podružnice i ima li kakvih noviteta?
V.V.: Naše podružnice locirane su na području grada Ogulina, Josipdola i Brinja. Tijekom sljedeće godine planiramo otvoriti još jednu poslovnicu u Vrbovskom.

Koju prednost imate u odnosu na druge građevinske centre? Iz Vašeg bogatog prodajnog asortimana, možete li nam nešto izdvojiti?
V.V.: Prednost je to što možemo kupcima ponuditi široku lepezu proizvoda, što to možemo uvrstiti u budžet sa kojim kupac raspolaže, te možemo izvršiti prijevoz kupljene robe do mjesta gradilišta bez ikakvog problema s obzirom da smo ove godine svoj lager vozila upotpunili sa još jednim kamionom i kombijem upravo zbog povećane potrebe za isporukama robe.

Imate izuzetnu ponudu kvalitetnih pločica različitih svojstava koje sami uvozite. Možete li nam reći nešto više o ponudi?
V.V.: Keramičke pločice za sada uvozimo iz Italije i Španjolske te radimo sa hrvatskim proizvođačem pločica. Ponuda je zaista raznolika od onih pločica koje su odmah dostupne do pločica koje isključivo isporučujemo po narudžbi kupca. Zapravo u konačnici sve ovisi o potrebama kupaca. Bitno je da naši potencijalni kupci uvijek mogu, s obzirom na svoje zahtjeve, kod nas pronaći zaista velik izbor keramike.

Zemljopisna lokacija ogulinskog kraja nezaobilazna je u svom perspektivnom značenju, tako da se ovaj prostor može uključiti među najvažnije pristupne pravce prema Rijeci i Zagrebu, odnosno za Split i Dubrovnik. Koliko vam takva pozicija olakšava praćenje projekata i izdvojite nam neki od projekata koje ste kompletno pratili s isporukom materijala?
V.V.: Kada spominjem Ogulin svima kažem da se nalazimo na najidealnijoj poziciji u Hrvatskoj jer gdje god krenuli, kroz Ogulin morate proći. Naravno da je puno lakše ispratiti projekat kada vam je na istoj udaljenosti i Zagreb i Rijeka i Gospić.
Projekata ima dosta. Nedavno smo investitora iz Rovinja opskrbljivali sa materijalima kod uređenja apartmana za najam. Kupac je uzimao rasvjetu, keramičke pločice, kupaonski namještaj, miješalice, sanitarije: vodokotliće, školjke, kade i tuš kabine i još mnogo popratnih materijala. Isto to smo učinili i sa investitorima u Zadru. Prodajemo dosta materijala i za unutarnje i za vanjsko uređenje objekta: laminate, crijepove, fasadne sustave, opločnike…

Koji su najveći problemi s kojima se susrećete na hrvatskom maloprodajnom tržištu?
V.V.: Najveći problem je dampingiranje cijena i prodaja na crno.

Dosta se kod nas govori o lošem poduzetničkom ozračju. Možete li ga vi ocijeniti?
V.V.: Nije idealno, što ne znači da se trebamo predati i prepustiti vodi da nas nosi. Smatram da se poštovanje, upornost, trud i rad u konačnici uvijek isplate.

U prošlom intervjuu naglasili ste da je ulaganje u ljude najbolja formula za dugoročni uspjeh. Možete li drugim poduzetnicima preporučiti to ulaganje u ljude i kako se nosite sa aktualnim problemom nedostatka radne snage?
V.V.: Još uvijek to smatram. Koliko je neka tvrtka jaka i konkurentna na tržištu zasigurno pokazuje činjenica koliko ulaže u svoje zaposlenike. U ljude treba ulagati kako sa znanjem tako i sa nagrađivanjem za odrađeno jer svako ulaganje u ljudski kapital, direktno utječe na gospodarski i društveni razvoj. Povećanjem kompetitivnosti lakše ostvarujemo svoje ciljeve.

Koji su vam poslovni planovi i očekivanja za ovu i iduću godinu? Gdje vidite potencijal rasta?
V.V.: S obzirom da smo prošle godine imali dosta veći rast u odnosu na pretprošlu godinu, želja nam je da i ove godine ostvarimo takav rast. Sljedeće godine plan je otvorenje nove poslovnice u Vrbovskom kao i pokretanje web shopa što zapravo smatram budućnošću rada u trgovini. Fokus će nam definitivno biti na marketingu i oglašavanju tj. na pokretanju novih alata putem kojih ćemo dolaziti do većeg broja potencijalnih kupaca i investitora.

DIP COMMERCE dioničko društvo za trgovinu građevinskim materijalom

Poslovnica OGULIN
Sjedište, komercijala,
računovodstvo i prodaja
Nova cesta 30, 47 300 Ogulin
Mob: 091 45 22 029
091 45 22 000
091 45 22 040

Poslovnica OGULIN 2
Zrinski trg 4, 47 300 Ogulin

Poslovnica JOSIPDOL
Kolodvorska 6, 47 303 Josipdol

Poslovnica BRINJE
Frankopanska 11, 53 260 Brinje

info@dipcommerce.hr

www.dipcommerce.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja