PRETRAŽI
VIJESTI

Učenici graditeljskih škola demonstrirali znanje i vještine na 19. državnom natjecanju

U organizaciji Mješovito industrijske-obrtničke škole, učenici su se natjecali u sljedećim disciplinama: zidar, monter suhe gradnje, tesar, keramičar i rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, soboslikar-ličilac, nosiva konstrukcija, arhitektonska konstrukcija, geodezija i crtanje.

wiener-info02

Svoje znanje i vještine gradnje učenici graditeljskih škola demonstrirali su na 19. državnom natjecanju u Wienerberger tvornici u Ilovcu.

wiener-info05U organizaciji Mješovito industrijske-obrtničke škole, učenici su se natjecali u sljedećim disciplinama: zidar, monter suhe gradnje, tesar, keramičar i rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, soboslikar-ličilac, nosiva konstrukcija, arhitektonska konstrukcija, geodezija i crtanje.

Natjecatelji su koristili moderna rješenja za gradnju energetski učinkovitih kuća i pritom se odlično zabavili. Osnovni cilj ovakvog natjecanja jest poticati učenike na usvajanje novih znanja i vještina građenja i pružiti im nužno iskustvo prakse za njihovo buduće zanimanje.

“Iznimno smo zadovoljni činjenicom što možemo našim učenicima pružiti mogućnost za dodatno usavršavanje. Praksa je najbolji način za primjenu svega onoga što su naučili u školi, a osobito je važno što su na ovom natjecanju imali prilike koristiti zdrava, ekonomski i energetski učinkovita rješenja i građevinske materijale od opeke.” – izjavila je ravnateljica Mješovito industrijsko-obrtničke škole Snježana Erdeljac.

“Wienerberger već dugi niz godina educira kadrove na području arhitekture i graditeljstva u svrhu promicanja razvoja graditeljske industrije i gospodarstva u cjelini. Ponosni smo što možemo sudjelovati u dodatnom obrazovanju mladih ljudi i prezentirati kvalitetu naših materijala.” – poručio je Wienerberger product & marketing manager SEE Tomislav Franko.

wiener-info01

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja