PRETRAŽI
INTERVJU

Ulaganje u ljude najbolja formula za dugoročni uspjeh

Dip Commerce d.d. poduzeće je koje pod ovim nazivom posluje već 24 godine, ali je već preko 45 godina na istoj lokaciji čime se iznimno ponosi.

Dip Commerce d.d. poduzeće je koje pod ovim nazivom posluje već 24 godine, ali je već preko 45 godina na istoj lokaciji čime se iznimno ponosi. Posluju u vlastitom prostoru uprave, trgovine i skladišta. Tri trgovine zajedno sa skladišnim prostorom nalaze se na lokacijama u Ogulinu, Josipdolu i Brinju dok se uprava poduzeća, komercijala, računovodstvo i administracija nalaze u Ogulinu.
U Dip Commerce-u ističu kako je prodaja građevinskog materijala renomiranih proizvođača njihova prednost i glavna djelatnost. Snaga tvrtke su blizina trgovina, dostupnost i stručnost prodajnog osoblja uz dostavu na adresu te optimalan omjer dobivenog i plaćenog za obavljenu kupnju koja će vam uštedjeti i vrijeme i novac. Ako vam je potrebno unutarnje ili vanjsko uređenje tu je Dip Commerce da vam pomogne sa svojim velikim asortimanom i povoljnim cijenama.


U 2017. godini otvorili su na novoj lokaciji u Ogulinu izložbeno prodajni salon na čak dvije etaže i tom prigodom pružila nam se prilika da razgovaramo s predsjednicom nadzornog odbora Dip Commerce-a gospođom Vedranom Vukeljom, koja nam je rekla nešto više o vlastitom profesionalnom putu, asortimanu kao i o poslovnim planovima te receptu za poslovni uspjeh .

Poštovana gospođo Vukelja, za početak razgovora molimo Vas da nam se ukratko predstavite, odnosno da nam kažete nešto više o vašem dosadašnjem profesionalnom putu te nam u nekoliko riječi predstavite tvrtku Dip Commerce d.d. i asortiman koji nudite?
V.V.: Moje radno iskustvo kreće početkom 2007. godine kada sam nakon završenog fakultetskog obrazovanja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci započela sa stvarnim učenjem kroz praksu u poduzeću Dip Commerce. Dip Commerce je poduzeće za trgovinu građevinskim materijalom koje u svojoj ponudi nastoji kupcima ponuditi sve materijale potrebne za izgradnju objekta i za uređenje interijera istoga.

Sa dugogodišnjim postojanjem i iskustvom te vrlo ozbiljnom i racionalnom poslovnom politikom direktora poduzeća, Dip Commerce je poduzeće koje je uspjelo izdržati sve nepovoljne učinke recesije koja se na početku mojeg zaposlenja tek počela odmotavati.

Asortiman kojeg imamo u ponudi je: kompletan materijal za izgradnju objekta, fasadni sustavi, crijep, keramičke pločice, parketi, laminati, tepisi, tepisoni i pvc obloge, sanitarije, kupaonski namještaj, tuš kade i kabine, rasvjeta, elektromaterijal, vodomaterijal, oprema za centralno grijanje, boje i lakovi, ručni i elektro alat, vijci, vrtni program i brojni drugi materijali.


U Ogulinu ste 6. rujna otvorili novi prodajni centar, recite nam nešto o njemu?
V.V.: Tako je, u centru grada Ogulina otvorili smo novi izložbeni i prodajni prostor na više od 800 m2. Otvorenjem nove poslovnice uspjeli smo posložiti i proširiti postojeću ponudu na jednom mjestu te smo se više orijentirali na ponudu proizvoda za uređenje interijera.

Zašto bi se potrošači trebali odlučiti za kupovinu kod vas? Što biste mogli izdvojiti kao svoje osnovne prednosti na tržištu? Koje biste reference izdvojili na hrvatskom tržištu u posljednje vrijeme?
V.V.: Mislim da je naša prednost u tome što na jednom mjestu kupcima nudimo sve što im je potrebno od građevinskog materijala – bilo da se radi o vanjskom ili unutarnjem uređenju. Kao glavnu prednost istaknula bi činjenicu da smo se potrudili postojećim i potencijalnim kupcima ponuditi različite proizvode po različitim cjenovnim razredima pri tome, naravno, pazeći na kvalitetu svakog pojedinačno. Isto tako, jedan od ciljeva nam je posvetiti se svakom kupcu i nastojati mu ponuditi sve prema njegovim željama i definiranom budžetu. Svaka nova kuća ili sređeno dvorište je naša referenca. Osim privatnih investitora, izuzetno dobro surađujemo sa gradovima i mjestima u kojima poslujemo, gdje uz izvođače pratimo dosta objekata koji se uređuju (primjerice zgrada Hrvatskih šuma – Josipdol, razni projekti u općinama Ogulin, Tounj, Josipdol, Brinje, Vrbovsko).


Gdje su sve locirane vaše podružnice?
V.V.: Naše poslovnice su na tri lokacije: u Ogulinu, Josipdolu i Brinju. U Ogulinu poslujemo na dvije lokacije. Posjetite nas, od srca se veselimo vašem dolasku.

Kakvi su konkretni planovi razvoja vaše tvrtke? Kako bi opisali vašu formulu za uspješno poslovanje?
V.V.: Smatram da od ljudi sve počinje i da na ljudima sve završava i zato je ulaganje u ljude najbolja formula za dugoročni uspjeh. Otvaranjem nove poslovnice u Ogulinu za početak smo zaposlili pet novih zaposlenika, a u doglednoj budućnosti imamo u planu otvoriti još jednu poslovnicu i na taj način zaokružiti naše područje djelovanja.

S obzirom da smo znatno proširili asortiman proizvoda koje nudimo, okrenuti ćemo se i novim načinima promocije poduzeća kroz razne marketinške alate jer smo u mogućnosti zadovoljiti velike potrebe za točno definiranim segmentom potražnje i na ostatku hrvatskog tržišta.

I za kraj, kao što je uobičajeno, možete li se ukratko osvrnuti na stanje u hrvatskom gospodarstvu. Vidi li se uopće taj napredak koji svi spominju?
V.V.: Smatram da nije lako biti poduzetnik u Hrvatskoj, međutim kako i u drugim zemljama tako i kod nas: Red + rad + disciplina + kontinuitet + puno strpljenja = USPJEH!!!
Svatko tko slijedi ovu formulu imat će uspjeh u svom poslovanju. U slučaju našeg poduzeća napredak postoji i ja zaista želim biti optimistična i vjerujem da će nas sve ovo što danas radimo dovesti do još boljih rezultata.

Vedrana Vukelja i prodajni tim poslovnice Ogulin 2

Poslovnica OGULIN
Sjedište, komercijala,računovodstvo i prodaja
Nova cesta 30, 47 300 Ogulin
Tel: 047/522-022
Fax: 047/522-903, 047/522-660
Email: info@dipcommerce.hr

Poslovnica OGULIN 2
Zrinski trg 4, 47 300 Ogulin
Tel: 047/ 667-800
Fax: 047/522-903
Email: info2@dipcommerce.hr

Poslovnica JOSIPDOL
Kolodvorska 6, 47 303 Josipdol
Tel / Fax: 047/581-175
Email: josipdol@dipcommerce.hr

Poslovnica BRINJE
Frankopanska 11, 53 260 Brinje
Tel / Fax: 053/700-359
Email: brinje@dipcommerce.hr

www.dipcommerce.hr

Goran Korać

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja