PRETRAŽI
INTERVJU

Uvijek napredni – TEKLA vrata

INTERVJU: Ivan Knežević, ing.str. , Direktor TEKLA vrata

Ivan Knežević, direktor tvrtke TEKLA vrata uspješni je poduzetnik kome je najveći izazov u poslu dokazivanje, uvijek želi letvicu podići više i unaprijediti procese rada. Osobitu važnost pridaje segmentu vlastitog usavršavanja kao i misiji tvrtke – nakon svakog odrađenog posla svakog kupca učiniti zadovoljnim.

Prodaja, ugradnja i održavanje garažnih i industrijskih vrata te pogona za klizne ili krilne ulazne ograde – time bi se ukratko mogla opisati djelatnost tvrtke TEKLA vrata. Razvoj tržišta, sve veća briga o energetskoj učinkovitosti, uvođenje aplikacija i novih arhitektonskih rješenja u ovoj djelatnosti vode do neslućenih mogućnosti poslovanja i razvoja. Više o tome zna gospodin Ivan Knežević, direktor tvrtke TEKLA vrata.

Poštovani gospodine Knežević, za početak razgovora molimo Vas da nam se ukratko predstavite, odnosno kažete nam nešto više o vašem dosadašnjem profesionalnom putu te u nekoliko riječi predstavite tvrtku TEKLA vrata i asortiman koji nudite?

I.K.: Malo je nezgodno da predstavljam sam sebe, no ono što mogu reći je da sam se kroz cijelo svoje obrazovanje i poslovnu karijeru vodio željom za samostalnošću. Otac sam dvoje djece, danas rekreativni sportaš i završio sam Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Kada sam radio za druge tvrtke, pristupao sam poslu kao da je to moja tvrtka i preko noći je došlo do situacije da imam svoj vlastiti posao. Čovjek treba poznavati sebe, vidjeti svoje želje i svoje mogućnosti, ne precijeniti se niti podcijeniti, i sukladno tome može izabrati put kojim bi krenuo. Novac kao novac nije osnovni cilj, on dolazi kao posljedica, nekad ga ima, a nekad ga i nema, u svakom poslu koji radite bitno je ostaviti dobar glas o sebi, o tvrtki. Posao pod svaku cijenu ne – radije neću odraditi neki posao, ispustit ću ga, nego imati probleme nakon toga.

Tekla vrata postoji od 2002. godine kada je osnovana  kao ispostava njemačke tvrtke TECKENTRUP GmbH koja ima tradiciju proizvodnje od 1932. godine, a odlike tvrtke su stručnost, kvaliteta, preciznost izrade te velika posvećenost sigurnosti proizvoda u službi korisnika. Trenutno nas je 10 zaposlenih i imamo potrebu za povećanjem broja zaposlenih, montera, prodajnog osoblja i administracije.

Započeo sam poslovnu karijeru u TEKLA vrata kao operativni čovjek na terenu i voditelj poslovnice. Kada se tvrtka odlučila povući sa hrvatskog tržišta 2005. godine preuzeo sam tvrtku i od tada poslujemo samostalno. Uglavnom zastupamo poznate brandove koji se bave proizvodnjom i distribucijom garažnih vrata, industrijskih vrata, pogonskih motora, automatskih sustava, ekskluzivnih ulaznih vrata za kuće.

Zastupamo cijenjene brandove kao što su TECKENTRUP, jedan od vodećih svjetskih proizvođača vrata u čijoj ponudi su prvoklasni proizvodi u koje spadaju: garažna vrata, industrijska vrata, protupožarna i protudimna vrata te ostala vrata različite namjene.

Zastupamo njemačku tvrtku Marantec GmbH s čijim proizvodima pokrivamo segment pogona i upravljanja. Iz Marantec-ovog programa možemo ponuditi pogone i upravljanje za garažna vrata, industrijska vrata, dvorišne ograde (klizne ili krilne) te rampe za kontrolu prilaza. Zatim je tu SOMMER Antriebs-und Funktechnik GmbH s čijim proizvodima pokrivamo segment pogona i upravljanja. Ekskluzivni smo partner visokokvalitetnog slovenskog proizvođača ulaznih vrata iz aluminija Pirnar d.o.o. koji se na europskom tržištu nametnuo kao jedan od vodećih proizvođača ekskluzivnih ulaznih vrata, a svojom kvalitetom izrade, završne obrade i inovativnosti – jedinstven je na tržištu. Kneer-Südfenster je još jedan od renomiranih partnera koje zastupamo,  a oni u svojoj ponudi imaju stolariju drvo i drvo-aluminij i kao pioniri u tom segmentu, jedni su od vodećih u implementiranju najnovijih tehničkih rješenja u proizvodnji stolarije.

U zadnje vrijeme razvili smo i vlastiti proizvod garažna vrata. Uspjeli smo optimizirati cijenu kako bi bili što pristupačniji i što konkurentniji, a zadržali smo trend kvalitete koji nas prati od osnutka do danas. Srce proizvodnje i srce prodaje su garažna vrata. Zatim su tu industrijska vrata, vrata za hale i industrijske prostore, pogonski motori, automatike za dvorišna vrata.

Zašto bi se potrošači trebali odlučiti za kupovinu kod vas? Što biste mogli izdvojiti kao svoje osnovne prednosti na tržištu?

I.K.: Prednost nad konkurencijom jest na prvom mjestu kvaliteta. Kvaliteta proizvoda i stručan tim koji prati kupca od prvog kontakta, prodaje, ugradnje i održavanja vrata. Prvorazredni materijal, precizna obrada i metodične provjere kvalitete koje jamče našim kupcima inovativne proizvode uz veliku sigurnost investicije i dugovječnost.

U svim ovim godinama naša tvrtka nije bila nikada u blokadi, nemamo niti jednu neriješenu reklamaciju niti nezadovoljnog kupca jer naša je misija, nakon svakog odrađenog posla svakog kupca učiniti zadovoljnim. Svojom stručnošću pratimo visoku kvalitetu proizvoda. Jedan od velikih prodajnih kanala nam je i dalje preporuka pa čak i u veleprodaji. Iako se najveći dio proizvoda proda u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, mi imamo svoju poslovnicu u Splitu i razgranatu mrežu zastupnika čime pokrivamo prostor čitave RH.

Izložbeni salon je ovdje u sjedištu tvrtke, ulici Fra Dominika Mandića u Sesvetama  te izložbeni salon Zagreb- zapad na Samoborskoj cesti 241 A  i u našoj poslovnici Split, Vukovarska 168 .

Predstavništva imamo u Zadru, Dubrovniku, Puli, Crikvenici, Slavonskom Brodu, Đakovu, Koprivnici, Đurđevcu i Iloku…

Zadnje tri godine djelujemo i na vanjskom tržištu, putem naših zastupnika, vanjska tržišta su Slovenija, Švicarska i  Austrija.

Imamo 10 godišnje jamstvo na garažna vrata, koje je podijeljeno u tri kategorije: prvo je jamstvo na ugrađene  dijelove od 10 godina i odnosi  se na kvalitetu panela koji će imati postojan izgled koji pridonosi ukupnom izgledu vašeg objekta što znači da neće  prohrđati niti se izdeformirati uslijed toplinskog i vanjskih utjecaja (atmosferalija) na panel te će ostati kompaktan cijelo vrijeme. Pokretni dijelovi koji se troše tijekom samog rada imaju 5 godišnje jamstvo, pogonska grupa ima 5 godina jamstva u garažnom programu, u industrijskom programu  pogonska grupa ima 2 godine jamstva. Industrijski program je onaj koji je više opterećen više su dimenzije vrata, češća je upotreba …Vrata kao i svaki drugi stroj imaju potrebu za povremenim održavanjem i pregledom. Nažalost, kod nas  je svijest o potrebi servisa vrlo niska, mi je pokušavamo izgraditi, ipak kad se u nekom intervalu nešto podmaže, počisti, podesi, ta vrata onda funkcioniraju bolje, tiše i dugovječnije. Kupce informiramo o tome tijekom razgovora, savjetujemo kako ih je potrebno minimalno jednom godišnje pregledati, podesiti, kako bi se osigurao besprijekoran rad i zadržao stupanj sigurnosti za korisnika vrata.

Od početka vodimo brigu o sigurnosti, kupce upozoravamo na to da su naša vrata, potpuno usklađena sa proizvodnim normama koje osiguravaju minimalne sigurnosne uvjete, svi proizvodi iz ponude Tekla vrata imaju službene certifikate te su prošli sva potrebna ispitivanja i kontrole kako bi zadovoljili visoke standarde i norme koje propisuje Europska unija. Sva Teckentrup vrata sa pogonom zadovoljavaju sve uvjete protuprovale što dokazuje i službeni certifikat TÜV.

Konstantno se razvijamo i pratimo trendove tržišta. Segmentu vlastitog usavršavanja pridajem osobitu važnost. Čest sam posjetitelj svih relevantnih domaćih i svjetskih sajmova (Baumesse München, R + T Stuttgart…) pratim aktualne prezentacije, seminare, pratim literaturu, budući da zastupamo na hrvatskom tržištu par ekskluzivnih tvrtki – proizvođača vrata i pogona, samim time pratimo i njihove trendove razvoja i nastojimo ih čim prije usvojiti i plasirati na tržište. Također surađujemo na način da im dajemo povratne informacije ili oni od nas traže povratnu informaciju za određeni novitet.  Uvijek proizvod koji dođe na probu mi ga još ispitamo i kod nas, pravilo je da ništa ne može ići u prodaju dok ne prođe našu kontrolu i zadovolji naše kriterije.

Osnovne modele, odnosno osnovne dimenzije možemo isporučiti vrlo brzo, uvijek na skladištu imamo određenu količinu garažnih vrata, industrijski program je specifičan, tu se vrata definiraju sukladno otvoru i prema potrebama objekta te prema načinu vođenja i  upravljanja i ona se moraju proizvesti, a isporuka za taj segment je od 4 do 5 tjedana. Ako se radi o standardnim vratima isporuka je u par dana.

Što biste izdvojili kao najvažnije reference u posljednje vrijeme?

I.K.: Iza nas je veliki broj realiziranih projekata i izdvojio bi projekte koje smo realizirali za uspješnu građevinsku tvrtku V.M.D. koja je svojim projektima podigla standarde na jedan viši nivo te svojim projektima plijeni pažnju i divljenje te ugled među strukom. To su projekti: poslovno stambeni kompleksi u Strojarskoj, Vukovarskoj, Radničkoj,  poslovno stambeni kompleks u ulici Kuniščak, ekskluzivno stambeno naselje Babonićeva ulica (Šalata).

U industrijskom dijelu to je tvornica Heplast Pipe- Prelog, tvornica Same Deutz Fahr Kombajni u Županji, Mercedes AUTOline- Zadar, Staklarstvo Piletić, HRVATSKI DUHANI d.d -Virovitica Dunapack, Špoljar transporti- Pojatno, HEP, Metro- Rijeka, Volvo /Renaultservis Zadar i mnogi drugi…

Noviteti na tržištu?

I.K.: Možemo razviti, isporučiti i zadovoljiti svaki vaš individualni zahtjev. U suradnji s jednim arhitektonskim studijem napravili smo vlastiti proizvod, vrata sa staklenom oblogom na jednom reprezentativnom objektu, koji se nalazi ovdje u Zagrebu. Jedna smo vrata isporučili u Austriji gdje je kupac tražio da vrata budu sa drvenom oblogom, osnovica vrata je čelični panel, a sa prednje strane je stavljena drvena obloga, morali smo predvidjeti konstrukciju vrata koja će uspješno prihvatiti težinu krila, i pogonsku grupu kako bi to moglo funkcionirati (skladno i dugotrajno).

Zanima nas vaš pogled unaprijed. Kakve su perspektive za Teklu i koji su daljnji strateški i poslovni planovi u narednih nekoliko godina?

I.K.: Hrvatska bi trebala doživjeti sve više investicija u industrijsku proizvodnju. Sukladno tome imamo već nekakvih informacija jer su određeni proizvođači iz farmaceutske industrije zainteresirani za investicije u našoj zemlji. Takvi investitori traže vrata specijalne namjene i mi već imamo partnere kojima takve zahtjeve možemo odraditi. Što se tiče programa za krajnje kupce, tu se pokazalo vrlo dobrim što smo išli u razvoj vlastitog proizvoda koji smo prvo plasirali na domaćem tržištu i dobili za njegu odličnu povratnu informaciju što nam je omogućilo da taj isti proizvod nastojimo plasirati u Sloveniju, a nakon toga ćemo ići u Švicarsku, Austriju preko novih tržišta.

Nastavit ćemo sa osvajanjem novih tržišta, uvođenjem novih proizvoda sa kojima nismo do sada bili zastupljeni na tržištu. Trendovi u našem poslu su mogućnost upravljanja vašim vratima i mogućnost dobivanja statusa vaših vrata putem aplikacije na mobitelu. Svi imamo mobitel sa sobom, on postaje centralno mjesto sa kojim ćete moći otvoriti vaša vrata ili pogledati njegov status. Isto tako na lokacijama udaljenim više stotina kilometara moći ćete dobiti izvješće o statusu vaših vrata –  te ne samo garažna već i dvorišna vrata moći ćete putem mobitela otvorili ili zatvoriti. Aplikacija je razvijena i upravo se testira i vrlo brzo će krenuti u prodaju.

Na koji način se može postati vaš zastupnik?

I.K.: Tvrtke koje se bave ili žele baviti sličnim poslom kao i mi mogu nam se slobodno javiti, dogovorit ćemo poslovni sastanak  na kojem ćemo vidjeti postoji li zajednički interes za suradnjom. Potpuno smo otvoreni za suradnju, ne želimo na određenom području imati više zastupnika, sa onima sa kojima smo zadovoljni njih podržavamo i njima dajemo potpunu podršku. Ne bi htjeli da se naši partneri bore na istom tržištu, igramo fair igru i kada dobijemo upit mi ga prosljeđujemo direktno na našeg partnera.

Vrlo često dobijemo ili telefonski ili putem e-maila povratnu informaciju naših kupaca koji izražavaju zadovoljstvo kupljenim proizvodom, a pogotovo izražavaju zadovoljstvo pristupom naših montera i puni su hvale za njih i firmu (čak i neke od tih komentara objavljujemo na  internetskim stranicama).

Koji vam je najveći izazov u poslu?

I.K.: Dokazivanje, uvijek želim letvicu podići prema gore, nastojim unaprijediti procese, bez obzira što su se oni dugi niz godina pokazali dobrima, uvijek postoji mogućnost za unaprjeđenje, kako naših procesa u montiranju, samoj montaži, izvedbi, u pristupu kupcu, te odgovornosti postprodaje. Morate uvijek imati na umu da vrijeme kada vam ide dobro, ne znači kako će uvijek biti tako dobro, trebate sačuvati vrijednosti u tvrtki, i u poslu i u privatnom životu.  Sačuvati se za  vrijeme koje donosi sa sobom i poteškoće. Poteškoće ako se gledaju kao takve one mogu čovjeka ili tvrtku blokirati, ali mogu mu dati i podstrek za novi izazov.

Nama je kriza u društvu došla kao izazov u kojem smo se okrenuli našem novom proizvodu, kako bi bio konkurentniji i uspjeli smo u tim turbulentnim vremenima – okrenuti se svom proizvodu kojeg smo plasirali na tržištu i to se pokazalo kao vrlo dobra odluka. Poteškoće mogu biti izazov, a mogu biti i blokada. Stava sam da nikada ne smijete plesati na žici, jedno je kocka, a drugo je stvarni posao. Nisam sklon kocki, uvijek nastojim sačuvati i dio vrijednosti ostaviti u firmi, nikako ju ne iscrpiti, i to nam je dalo bazu zbog koje smo uspjeli preživjeti teška vremena od 2009. do 2015…

Kako bi ocijenili aktualno gospodarsko stanje u državi?

I.K.: Vidimo pomake na tržištu, pozitivni trendovi su u našoj branši i u veleprodaji i maloprodaji, imamo osjećaj kako su krajnji kupci postali slobodniji te da su se oslobodili straha i to je vrlo pozitivno. Radimo mnogo industrijskih objekata, tvrtke ulažu u svoje proizvodne pogone, u proširenje ili obnovu, tako da je puno posla i na tim industrijskim objektima. Također je i stanogradnja jedan od elemenata gdje se vidi pomak, imamo kontinuitet posla u zadnje tri godine.

Poruka na kraju?

I.K.: Globalizacijom i prodorom proizvoda sa istočnog tržišta kupci su se našli u situaciji izabrati proizvode neprovjerene kvalitete, proizvode koji osim niske cijene ne pružaju niti jedan oblik sigurnosti. Kolika je njihova stvarna vrijednost pokazuje se već nakon prve uporabe iako je proizvod namijenjen da traje dugi niz godina, a i prilikom kupnje iza samog proizvoda stoji samo riječ prodavača.

Ukoliko si platio nešto više nego što ti procjenjuješ da je dovoljno za taj proizvod izgubio si samo nešto malo novca, a ukoliko si nešto platio jeftino i nisi zadovoljan, izgubio si puno novca, loše trgovao i kupio nešto što moraš koristiti iako nije po tvojoj želji!

Kao i proteklih 15 godina, prije svega ćemo raditi na unaprjeđenju kvalitete proizvoda i usluga našim kupcima. Želja nam je stvoriti još jaču i bolju tvrtku kako bismo našim klijentima pružili još bolje usluge i rješenja za sve situacije u kojima nam poklone svoje povjerenje i zatraže našu podršku. Ne želimo isporučiti nešto što nije provjereno, kako ne bi danas sutra imali problema, ili loš glas…oprezni smo po tom pitanju, isplatilo se i to nam garantira jedan dugoročan posao.

Tekla Zagreb – ISTOK

Fra Dominika Mandića 1, 10360 Sesvete-Popovec

Tel: 00385 1 7890 200, Fax: 00385 1 2002 043

E-mail adresa: prodaja@tekla.hr

Tekla Zagreb – ZAPAD

Samoborska cesta 241A, 10000 Zagreb

Tel: 00385 1 3498 006 i 00385 1 7890 200

E-mail adresa: prodaja@tekla.hr

Tekla Split

Vukovarska 168a, 21000 Split

Tel: 00385 21 473 865, Fax: 00385 21 473 865

Mob: 00385 99 241 7111

Email: ante.cugura@tekla.hr

www.tekla.hr

 

 

Goran Korać

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja