PRETRAŽI
VIJESTI

Volvo XC90 – najnagrađivaniji premium SUV

MOTO – RIS d.o.o. kompletan Volvo koncesionar, s ponosom vam predstavlja Volvo XC90, superiorni SUV-a opremljen kao nikada dosad.

Postoje brojni razlozi zbog kojih je Volvo XC90 najnagrađivaniji premium SUV ovog stoljeća. Stoga smo upravo za vožnju prema Parku prirode Medvednica koja na svojim obroncima krije mnoge zanimljive atrakcije odabrali ovaj model XC90 koji donosi snažni SUV užitak za sva osjetila uz švedski luksuz u najsofisticiranijem izdanju. Njegov dizajn govori o suzdržanom, ali zato toliko privlačnom samopouzdanju, unutrašnjost odaje wellness atmosferu, a prepoznatljiva Volvo sigurnost te nenadmašne tehnologije pružaju vrhunski doživljaj. Profinjen i opuštajući, XC90 nudi prvoklasnu udobnost, bez obzira na dužinu putovanja. Prednji ovjes s dvostrukim potpornjakom i inovativni stražnji ovjes s integralnim linkom osiguravaju vrlo precizan odziv vozila XC90 i glatku vožnju.

Svega nekoliko kilometara od središta Zagreba nalazi se Park prirode Medvednica sa atraktivnim biljnim i životinjskim vrstama, preko srednjovjekovne utvrde Medvedgrad pa sve do rudnika i špilje. Medvednica zbilja može biti savršeno mjesto za izlet – odnosno odmak od naporne svakodnevice. Naše glavno odredište je bio grad Medvedgrad koji je vrlo zanimljiva utvrda, koja nikada nije bila osvajana. Razlog tome leži u strašnim pričama koje su kroz povijest Medvedgrad svrstale među uklete gradove. Čak i danas podsljemenskim selima kruže zastrašujuće priče o grofici Barbari Celjskoj Crnoj Kraljici. Medvedgrad je izgrađen 1254. godine i jedan je od najvećih hrvatskih plemićkih gradova i njime je kroz povijest vladalo više od 150 gospodara.
Trenutno je utvrda Medvedgrad zatvorena i nije ju moguće turistički obići jer su u tijeku radovi u sklopu projekta “Poboljšanje posjetiteljskog kapaciteta u svrhu održivog upravljanja Parkom prirode Medvednica”. Zapušten i oronuo srednjovjekovni grad Medvedgrad trebao bi se pojaviti u novom ruhu do kraja ove 2019. godine.

Vozite na svoj način
Vozilo XC90 nudi izbor načina vožnje omogućavajući iskustvo vožnje koje odgovara cesti i Vašem raspoloženju. Možete mijenjati tri postavke koje mijenjaju svojstva motora, automatskog mjenjača, upravljanja, kočnica, sustava za kontrolu stabilnosti i sustava Start/Stop. Comfort daje prednost optimalnoj udobnosti, Dynamic izoštava odziv automobila, Eco daje prednost učinkovitosti, a Off-road pomaže u teškim uvjetima. Peti način, Individual, omogućuje objedinjenje svojstava kako biste kreirali svoj način.

Vrhunska kontrola
Vozilo XC90 obuhvaća zračni ovjes s izbornim aktivnim podvozjem Four-C. Zračni ovjes pomaže očuvati sva četiri kotača na istoj visini, koja se može prilagoditi kako bi odgovarala različitim uvjetima vožnje. Four-C je elektronički kontroliran sustav prigušivanja koji zamjenjuje tradicionalne prigušivače, a pritom se neprestano prilagođuje uvjetima na cesti i stilu vožnje kako bi se osigurala najbolja ravnoteža udobnosti i kontrole.

Pazi na vas
Sustav City Safety pomaže zaštititi ljude unutar i izvan automobila, danju ili noću. Ta inovacija, koja je standardna za svako vozilo XC90, definira potencijalne opasnosti, poput drugih vozila, biciklista, pješaka i velikih životinja, ispred Vas. Upozorava Vas ako otkrije neizbježan sudar te, ako ne reagirate pravodobno, može automatski upotrijebiti kočnice kako bi se izbjegao ili ublažio sudar. Također uključuje podršku prilikom upravljanja koja Vam pomaže u izbjegavanju opasnosti što učinkovitije i sigurnije.

Održava Vas na cesti
Vozilo XC90 brine za to da prilikom jednog od najčešćih oblika sudara, kad vozilo skreće s ceste, postoji vrlo mala vjerojatnost da će se to dogoditi. Sustav Run-off Road Mitigation otkriva, ako vozilo nenamjerno skreće s ceste pri brzini od 65 do 140 km/h, a zatim može koristiti upravljanje te, ako treba, podršku kočnica te tako usmjeriti automobil natrag na pravi put. Ako automobil skrene s ceste, struktura koja apsorbira energiju u prednjem sjedalu ublažava uspravni udarac kako bi se smanjila mogućnost ozbiljnih tjelesnih ozljeda u slučaju težeg slijetanja.

Dizajniran za Vašu zaštitu
Sigurnost je suština XC90. Borom legiran čelik ultra visoke čvrstoće – jedna od najčvršćih dostupnih vrsta čelika – oblikuje krutu sigurnosnu krletku oko putnika u vozilu. Zatezači i naprave za ograničavanje opterećenja sigurnosnih pojaseva održavaju pojaseve u pravilnom stanju zategnutosti, a pritom ne vrše prevelik pritisak na tijelo.

Pomoć na autocesti
Pilot Assist vožnju u gustom prometu čini manje umarajućom. Osim toga što Vaš XC90 održava podešenu brzinu i udaljenost od vozila ispred Vas, nježno upravlja kako bi Vas održao na sredini vozne trake i osigurava nježnu vibraciju preko upravljača koji vam javlja da je tehnologija aktivna. Kartografski podaci omogućuju sustavu i prilagodbu brzine automobila kako bi vožnja u zavoju, zahvaljujući našoj tehnologiji Curve Speed Adaptation, bila udobnija i sigurnija. Pilot Assist se aktivira pri brzini do 130 km/h, a naročito je koristan u uvjetima vožnje na autocesti.

Bolji pogled, svuda oko Vas
360-stupanjska kamera, koja je na raspolaganju za Volvo XC90, parkiranje čini lakšim jer Vam nudi pregled nad automobilom i njegovom izravnom okolinom iz ptičje perspektive.

Autor: Goran Korać

MOTO RIS
Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb
Tel.: 01/ 3821-570, Fax: 01/ 3643-841
www.moto-ris.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja