PRETRAŽI
VIJESTI

Zagreb Design Week

Šesti Zagreb Design Week (ZGDW) održat će se od 7. do 12. svibnja 2019.

Zagreb Design Week (Tjedan dizajna Zagreb) najveći je hrvatski festival dizajna. Pokrenut 2014. u posljednjem izdanju privukao je više od 25.000 posjetitelja. Festival se održava jednom godišnje na više desetaka lokacija diljem Zagreba. Središnja lokacija prve četiri godine bila je Lauba, a od 2018. to je Tehnički muzej Nikola Tesla, Hala V.

Šesti Zagreb Design Week (ZGDW) održat će se od 7. do 12. svibnja 2019. Festival objedinjava najveće izložbe dizajna, izložbu fakulteta i škola vezanih za dizajn, konferencije, predavanja, radionice, panele, prezentacije te portfolio rewiews za mlade profesionalce i studente. ZGDW je orijentiran na najširu publiku, a izborom sadržaja i formata nudi aktivnosti za sve dobne skupine i sve razine profesionalnog interesa. Svake godine u programu sudjeluje sve više stranih izlagača i predavača, a festival publici redovito prezentira i dovodi nove tendencije i teme u dizajnu. Svake godine odabir festivalske teme određuje fokus zanimanja i izbor sadržaja određenog izdanja. Za potrebe festivala po prvi puta za projekt ovoga tipa preuređena je Hala V i sagrađen je ZGDW dizajn park koji će zajedno, na više od 4.000 m², ugostiti brojne instalacije i prostorne intervencije te staviti ovaj prostor u funkciju, primjenjujući pri tome načela korištenja dizajna za afirmaciju prostora i oživljavanje zajednice.

 

ZGDW Concept Store koji će se 2019. po prvi puta održati na središnjoj lokaciji novi je format koji objedinjuje dosadašnji market i izložbu namještaja i na kojem će posjetitelji moći vidjeti brojne premijere hrvatskih i svjetskih dizajnera, te kupiti najbolje dizajnirane proizvode na hrvatskom tržištu. ZGDW dizajn park iza Hale V ugostit će niz partya, a cijeli program kulminira u Noći dizajna, 10. svibnja.

Ciljevi ZGDW–a su jačanje hrvatskog društva i gospodarstva uključivanjem dizajna u sve njihove sfere. Smatramo da suvremeno društvo ne postoji bez dizajna, te da je njegova uloga u Hrvatskoj nedovoljna. ZGDW istovremeno djeluje prema dizajnerskoj zajednici s ciljem njenog jačanja, povezivanja, osuvremenjivanja i educiranja, te prema najširoj javnosti s ciljem informiranja, promoviranja i populariziranja. ZGDW promovira Zagreb kao regionalno središte kreativnih industrija, proširuje turističku ponudu i sudjeluje u pozitivnom brendiranju Zagreba.

 

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja