PRETRAŽI
MATERIJALI

Zaštita od ptica

Termag d.o.o predstavlja vam neškodljiv proizvod, mrežu za ptice koji služi kako bi se od zgrada držale podalje sve vrste ptica, osiguravajući time čiste terase. Mreže su UV otporne, s rasponom temperaturne podnošljivosti od -30 do +50°C.

termag_27_04S estetskog i ekološkog aspekta golubovi svojim izmetom nagrđuju i zagađuju spomenike, stambene zgrade, industrijske objekte i skladišta. Sa zdravstvenog aspekta izmet golubova izvor je mnogih zaraznih bolesti: Chlamydia, Psitacosis, HY super-osjetljiv oblik upale pluća, salmonela i dr.
Izmet ptica onečišćuje i uništava sve materijale te su potrebna ulaganja za čišćenje i popravljanje nastalih šteta na zgradama, spomenicima, industrijskim objektima. Iako društva za zaštitu životinja nisu osobito sretna što se pticama ograničava prostor u blizini čovjeka, činjenica je da ptice ponekad mogu biti izvor zaraza.
Ptice sve više dijele životni prostor s ljudima te nastanjuju najbliži okoliš. Priviknuvši se na suživot s čovjekom dolaze do obilja hrane koju nalaze odbačene u okolišu. Površine ispred i iznad prozora, balkona i ograda koriste za odmor pa tamo ostaje njihov izmet. Arhitektura zgrada na kojima obitavaju omogućuje im zaštitu od prirodnih neprijatelja te se na tim mjestima i gnijezde.
Za čovjeka, osim estetskog izgleda, to predstavlja i zdravstveni rizik.

termag_27_01

Prednosti sustava zaštite od ptica
Kako ptice svojim prirodnim ponašanjem nagrđuju i štete zgradama, pojedini stanari koriste neprihvatljive metode uklanjanja ptica (ubijanjem ptica, trovanjem i drugim agresivnim metodama). Postoje puno prihvatljivije metode i sistemi odvraćanja, neškodljive za ptice.
Ovaj proizvod služi kako bi se od zgrada držale podalje sve vrste ptica, osiguravajući čiste terase. Najčešći problem su golubovi, slijede vrapci, u primorskim krajevima galebovi, a sprečavanje pristupa određenim površinama rješava se postavljanjem mreža, UV otpornih, s rasponom temperaturne podnošljivosti od -30 do +50° C .

termag_27_02

Tip 1. Sa bazom od polikarbonata, velike jakosti i iglom od nehrđajućeg čelika kako bi se osiguralo pouzdano i jednostavno instaliranje.
Tip 2. Sa bazom od fleksibilnog nehrđajućeg čelika prilagodljivom svakoj površini i igli od nehrđajućeg čelika.
Tip 3. Tijelo od HD polietena u potpunosti jamči otpornost na atmosferske utjecaje.
Zaštita od ptica se može koristiti na svim problematičnim površinama: balkonima, terasama, prozorima, zidićima, klima uređajima, svijetlećim reklamama…

termag_27_03

 

Termag d.o.o.

Rijeka – PC Matulji, 051/277 557

Pula – PC Pula, 052/383 434

Split – PC Split, 021/656 190

Sesvete – PC Sesvete, 01/553 4729

www.termag.hr

Podijeli:
  • googleplus
  • linkedin
  • mail

Autor: promogradnja